Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Quibi schrijft 1,7 miljoen abonnees op in eerste week

Logo Business AM
Lifestyle

14/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Quibi-CEO Meg Whitman. - EPA

Na een promotiecampagne van ettelijke maanden en hoge verwachtingen, mag de streamingdienst Quibi 1,7 miljoen gebruikers noteren na de eerste week.

Dat bevestigt Quibi bij monde van CEO Meg Whitman aan CNBC. Whitman onthulde ook de gemiddelde leeftijd van Quibi’ers. Die zijn begin de dertig.

1,7 miljoen

Momenteel is Quibi enkel te verkrijgen op Android en iPhone, met een gratis testperiode van 90 dagen. Het bedrijf had in eerste instantie gezegd geen cijfers te zullen vrijgeven tot na die testperiode van drie maanden. Maar 1,7 miljoen is beter dan wat analisten hadden verwacht. Ze hadden het aantal abonnees op maximum 1,5 miljoen gepind.

1,7 miljoen is veel, maar Quibi heeft nog een serieuze inhaalbeweging te maken ten opzichte van de grote jongens. Disney+ had meer dan 10 miljoen gebruikers, en 3,2 miljoen downloads van de app op de dag van de launch.

Quibi zal 4,99 dollar per maand kosten, maar daar komen dan wel nog extra reclamespots en advertenties bij. Voor 7,99 dollar kijken de Amerikanen reclamevrij naar Quibi.

Uitdagingen

Volgens Whitman keek 80 procent van de klanten de eerste aflevering van een serie uit. Dat is niet heel indrukwekkend: Quibi mikt specifiek op content die minder dan tien minuten duurt. Of de series van Quibi dus kwalitatief overeind blijven, moet nog blijken.

Het andere probleem van Quibi is dat de dienst geen tv-ondersteuning heeft. Met andere woorden, u kijkt Quibi op smartphone of niet. Er zijn wel plannen om dat euvel zo snel mogelijk te verhelpen, zegt Whitman. Covid-19 heeft die plannen ietwat versneld.

Meer over Quibi:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO