Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Netflix en Amazon sturen Nasdaq hoger

Logo Business AM
Markten

16/04/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

(Kevin Wexler/NorthJersey.com via USA TODAY NETWORK/Sipa USA)

De Amerikaanse beurzen eindigen de dag nagenoeg onveranderd, op de techneurs Nasdaq na, die profiteert van een groeiend vertrouwen in e-commerce en streamingdiensten.

De Dow Jones eindigt 33 punten hoger, een winst van 0,14 procent. Ook de S&P 500 boekt iets meer dan een halfprocentpunt winst. De Nasdaq klokt 1,66 procent hoger af, gestuwd door recordnoteringen voor Netflix en Amazon. Netflix profiteert van een positieve aanbeveling van de zakenbank Goldman Sachs.

De beurzen waren weinig onder de indruk van de dramatische toename in werkloosheidsaanvragen in de VS, die eerder op de dag waren vrijgegeven. Op vier weken tijd zijn nu alle 22 miljoen jobs die de Amerikaanse economie sinds november 2009 had gecreëerd, verloren gegaan.

Luchtvaartmaatschappijen kennen opnieuw een dramatische dag, nadat United Airlines CEO Oscar Munoz in een commentaar liet opmerken dat de vraag naar reizen in wezen nul is en dat er geen tekenen zijn die erop wijzen dat de situatie op korte termijn zal verbeteren.

United zei dat het tijdens de eerste twee weken van april 97 procent minder mensen vervoerde dan vorig jaar.  Eenzelfde scenario of nog slechter dreigt voor de maand mei. Het aandeel gaat liefst 11,5 procent lager. Ook Boeing incasseert een verlies van 8 procent.

Een vat ruwe olie kost nog 19,7 dollar. De historische OPEC+-overeenkomst die maandag werd afgesloten, kan de markten niet troosten. Goud moet inleveren en kost nog 1.735 dollar per ounce (-0,25 procent). De euro moet 0,6 procent inleveren tot 1,08 Amerikaanse dollar. De bitcoin kost woensdagavond 7.014 dollar, een winst van 3,7 procent.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks