Netflix en Amazon sturen Nasdaq hoger

De Amerikaanse beurzen eindigen de dag nagenoeg onveranderd, op de techneurs Nasdaq na, die profiteert van een groeiend vertrouwen in e-commerce en streamingdiensten.

De Dow Jones eindigt 33 punten hoger, een winst van 0,14 procent. Ook de S&P 500 boekt iets meer dan een halfprocentpunt winst. De Nasdaq klokt 1,66 procent hoger af, gestuwd door recordnoteringen voor Netflix en Amazon. Netflix profiteert van een positieve aanbeveling van de zakenbank Goldman Sachs.

De beurzen waren weinig onder de indruk van de dramatische toename in werkloosheidsaanvragen in de VS, die eerder op de dag waren vrijgegeven. Op vier weken tijd zijn nu alle 22 miljoen jobs die de Amerikaanse economie sinds november 2009 had gecreëerd, verloren gegaan.

Luchtvaartmaatschappijen kennen opnieuw een dramatische dag, nadat United Airlines CEO Oscar Munoz in een commentaar liet opmerken dat de vraag naar reizen in wezen nul is en dat er geen tekenen zijn die erop wijzen dat de situatie op korte termijn zal verbeteren.

United zei dat het tijdens de eerste twee weken van april 97 procent minder mensen vervoerde dan vorig jaar.  Eenzelfde scenario of nog slechter dreigt voor de maand mei. Het aandeel gaat liefst 11,5 procent lager. Ook Boeing incasseert een verlies van 8 procent.

Een vat ruwe olie kost nog 19,7 dollar. De historische OPEC+-overeenkomst die maandag werd afgesloten, kan de markten niet troosten. Goud moet inleveren en kost nog 1.735 dollar per ounce (-0,25 procent). De euro moet 0,6 procent inleveren tot 1,08 Amerikaanse dollar. De bitcoin kost woensdagavond 7.014 dollar, een winst van 3,7 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20