Netflix opent eigen videogamestudio in Finland en wil de markt voor mobiele games veroveren

Streamingdienst Netflix maakte op maandag bekend dat het een eigen gamestudio zal openen in Finland. 

In november 2021 betrad Netflix de markt voor mobiele games. Het kocht het in Finland gevestigde Next Games voor ongeveer 72 miljoen dollar en kocht in de daarop volgende jaren ook drie andere gamestudio’s. Echter, ondanks de investeringen van het bedrijf, sloegen de games niet aan bij het grote publiek: minder dan 1 procent van de 220 miljoen abonnees waren dagelijks bezig met het spelen van de videospellen. Dat zegt Apptopia, een app-analysebedrijf. Desondanks hoopt het bedrijf met de opening van een eigen nieuwe studio het tij te keren.

“Het is nog vroeg, en we hebben nog veel meer werk te doen om een geweldige game-ervaring op Netflix te leveren”, zei Amir Rahimi, de verantwoordelijke voor de game-afdeling, in een verklaring. “Het maken van een game kan jaren duren, dus ik ben trots om te zien hoe we in ons eerste jaar gestaag bouwen aan de basis van onze gamestudio’s.”

“Dit is een volgende stap in onze visie om een gamestudio van wereldklasse te bouwen die een verscheidenheid aan boeiende originele games naar onze honderden miljoenen leden over de hele wereld zal brengen”, zei Rahimi.

Hij voegde eraan toe dat Helsinki is gekozen om de nieuwe studio te huisvesten, omdat het “de thuisbasis is van het beste gametalent ter wereld.”

“Lange termijn”

“Netflix denkt op de lange termijn. Als je hun eerdere pivots bekijkt, zoals van dvd’s naar streaming, dan analyseren en handelen ze altijd met een focus op de toekomst”, zegt Tom Forte, senior onderzoeksanalist bij D.A. Davidson, tegen CNN

Hij voegde daaraan toe dat het bedrijf bijzonder scherpzinnig was in het “vroegtijdig identificeren” dat mobiele games een serieuze bedreiging vormen voor de dienst, gezien de hoeveelheid tijd mensen besteden aan het spelen van videogames.

Gratis te downloaden

De gamecatalogus van Netflix bevat momenteel 31 mobiele games, die gratis beschikbaar zijn om te downloaden voor abonnees. Het bedrijf is echter van plan om dat aanbod te verhogen naar 50 tegen het einde van dit jaar. De catalogus omvat games als “Stranger Things: 1984” en “Queen’s Gambit Chess”, die gebaseerd zijn op de eigen succesvolle Netflix-series.

De streamingdienst zei dat de games die worden aangeboden geen advertenties en geen in-app aankopen zullen hebben. Momenteel kunnen gebruikers de aangeboden games zien binnen de Netflix-app, maar ze downloaden via de app store.

Het nieuws komt na een moeilijk jaar voor Netflix, dat voor het eerst in meer dan tien jaar abonnees verloor en zijn aandelenkoers fors zag kelderen.

(ns)

Meer