Barco ziet in sterk orderboek tekenen van herstel

Barco heeft woensdag voor beurs bekendgemaakt dat het over een stevig orderboek beschikt. Het technologiebedrijf uit Kortrijk ziet hierin een teken van herstel.

Het orderboekje bedraagt nu 351,5 miljoen euro, 70 miljoen of een kwart meer dan in het laatste kwartaal van vorig jaar. Ook tegenover begin 2020 is er nog een stijging met 10 miljoen euro of 3 procent. Vooral in de divisies ‘Healthcare’ en ‘Entertainment’ waren er de jongste maanden weer meer bestellingen, aldus Barco.

In China is het bioscoopbezoek al hernomen, waardoor de bestellingen voor projectoren herstelden. Barco verwacht tegen het einde van dit jaar ook groei in de westerse landen. In de Healthcare-divisie neemt overal ter wereld de vraag naar oplossingen voor digitale operatiekamers weer toe, klinkt het nog.

Aanhoudende impact

Het bedrijf blijft wel voorzichtig in zijn vooruitzichten. ‘Ondanks de beperkte zichtbaarheid voor het volledige jaar, en op basis van de resultaten van het eerste kwartaal en uitgaande van een verdere ‘unlocking’ van de economie, verwacht het management voor het eerste halfjaar een omzet die opschuift in de richting van die van de eerste helft van 2020′, klinkt het woensdag voor beurs. De winstmarge zou 5 procent of meer bedragen.

In het eerste kwartaal woog de coronapandemie wel nog zwaar op de resultaten van Barco. Zo lag de omzet met 171,7 miljoen euro nog altijd 12 procent lager dan in het vierde kwartaal en zelfs 27 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. Het technologiebedrijf verwijst hiervoor naar de aanhoudende impact van lockdowns.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20