Muji Hut: prachtige Japanse mini-huisjes voor 25.000 euro

De Japanse retailer Muji onthulde enkele jaren geleden tijdens de Tokyo Design Week zijn Muji Hut. Een trio van mini-huisjes van 9 vierkante meter, inclusief een terras van nog eens 3 vierkante meter. Intussen worden de huisjes ook echt verkocht.

Zou jij in een huisje van amper 9 vierkante meter willen wonen? Aanvankelijk waren de hutten bedoeld als vakantieverblijf voor wie van de natuur wil genieten. Maar het kan ook echt als woonst gebruikt worden door iedereen die minimalistisch wil wonen. De belangrijkste voordelen: de Muji Hut is betaalbaar en kan echt overal worden neergepoot. Voor slechts 25.000 euro kan je al een eigen huisje hebben.

Muji Hut

Hoe klein de hut ook is, er zouden tot vier mensen in kunnen logeren. Het interieur is gemaakt van cederhout. Volgens Muji is de hut multifunctioneel. Hij kan ingezet worden als tuinhuis, maar ook al gastenverblijf en zelfs als echte woning. Het is niet de bedoeling dat je dit huis in een drukke stad zet. “Zet hem in de bergen, bij de oceaan of in de tuin, en de hut zal meteen in de omgeving overgaan”, staat te lezen op de website van Muji.

De hutten zijn op dit moment enkel in Japan verkrijgbaar, en helaas heeft Muji voorlopig geen plannen om buiten de landsgrenzen te verkopen. Als je toch een hut op de kop kunt tikken, dan krijg je een garantie van vijf jaar op het geraamte van de constructie en nog eens één jaar op de rest.

Minimalistisch

Veel meer dan een bed zal je er niet in kwijt kunnen, dus je hoeft ook geen groot budget voor meubels te voorzien. Ideaal dus voor minimalisten, want de hutten worden ook nog eens vervaardigd uit milieuvriendelijke materialen: hout, kurk, maar ook aluminium. Je gaat naar binnen langs een grote schuifdeur, en er is nog een tweede, kleiner raam voor verluchtig voorzien.

De kleine huizen kunnen de overbevolking misschien oplossen. In Nederland zijn ze vooral bezorgd over de stijging van de zeespiegel en denken ze aan drijvende huizen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20