Minilening aanbieders België

 

Er zijn van die momenten dat je plotseling wat extra financiële speelruimte nodig hebt, bijvoorbeeld omdat er dringend een rekening betaald moet worden of je een belangrijke aankoop moet doen. Gelukkig je dan eenvoudig en snel een gering geldbedrag lenen in de vorm van een minilening. Hierbij is het echter wel essentieel om een betrouwbare aanbieder in de arm te nemen.

Minilening aanbieders in België

schermafbeelding-2016-09-13-om-14-00-24Er zijn nog steeds mensen die denken dat het lenen van geld lastig en er tijdrovend is. Niets is echter minder waar, tenminste niet als je een minilening wilt afsluiten. Een dergelijke kleine lening sluit je namelijk online af. De talloze aanbieders van minileningen hebben er immers voor gezorgd dat hun leningen voor een grote groep toegankelijk zal zijn, en ingewikkelde aanvraagprocedures en kredietchecks niet nodig zijn.

Hoe werkt een minilening?

Op het ogenblik dat je ervoor hebt gekozen om snel geld te lenen in België, dan is het van groot belang om exact te weten wat je te wachten zal staan. In tegenstelling tot bij een regulier krediet, zul je namelijk bij een minilening niet te maken krijgen met een kredietcheck of een dik dossier dat je aan moet leggen. Het lenen van een klein geldbedrag kan op die manier dan ook aanzienlijk sneller zijn geregeld dat een doorsnee persoonlijke lening. Dit wil echter wel zeggen dat je zelf verantwoordelijk bent voor alles wat er bij deze lening komt kijken. Het zal dan ook zeker geen overbodige luxe zijn om je van tevoren goed in te lezen, voornamelijk de algemene voorwaarden en de kleine lettertjes in de leenovereenkomst zijn hierbij cruciaal.

Uiteraard zul je ook je persoonlijke situatie onder de loep moeten nemen en beoordelen of een bepaalde minilening aflossen haalbaar zal zijn. Bij het aangaan van een (mini)lening is het in het bijzonder belangrijk om rekening te houden met:

  • de maximale leensom,
  • een eventuele kredietcheck die uitgevoerd moet worden,
  • de aanleg van een papieren dossier,
  • de ervaringen van andere klanten,
  • loopt de lening via een officieel erkende kredietaanbieder.

Door je van te voren goed in te lezen kun je een heleboel (financiële) risico’s voorkomen en kun je tevens langs een veilige weg meteen geld lenen.

Kenmerken van een minilening

Een minilening is een kredietvorm die je in staat stelt om je een gering geldbedrag te lenen (tot maximaal duizend euro) en een erg korte looptijd. De aanvraag van een dergelijke lening verloopt doorgaans via het internet waardoor je geen afspraak hoeft te maken bij een bank, of andere financiële instelling, om samen met de adviseur de lening in orde te maken. Dit bespaart je, samen met het ontbreken van de wettelijke kredietcheck bij het CKP, enorm veel tijd en moeite.

Zodra je online een aanvraag voor een minilening indient, zal de aanbieder je onder andere vragen naar:

  • persoonlijke gegevens, zoals naam, woonplaats, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer,
  • financiële gegevens, zoals de hoogte van de maandelijkse inkomsten (dit kan overigens ook een uitkering of studiefinanciering zijn),
  • de hoogte van de leensom.

Hoewel je niet per definitie een vaste baan hoeft te hebben om een minilening aan te kunnen vragen, is het wel noodzakelijk om maandelijks een vast geldbedrag dient te hebben. Je kunt een minilening dan ook het beste vergelijken met het lenen van geld bij een familielid of een vriend, maar dan tegen betaling van een behoorlijk hoge leenvergoeding. Een minilening afsluiten biedt je echter wel de mogelijkheid om, als je tijdelijk wat extra geld nodig hebt, uit de brand te helpen. Vervolgens zal het wel zaak zijn om al het geld dat je zo hebt geleend weer snel en volgens afspraak terug te betalen.

Vergelijken van aanbieders en minileningen

Door online bij meerdere aanbieders voor een minilening aan te vragen, kun je de verschillende minileningen met elkaar vergelijken. Hierbij dien je goed te letten op de rente die door de kredietverstrekker in rekening wordt gebracht, maar ook naar de aanvullende kosten die bij deze vorm van geld lenen kunnen worden berekend. Indien er sprake is van administratiekosten, zul je moeten zorgen voor een borgstelling of zul je maar een gedeelte van het geleende bedrag uitgekeerd krijgen. Nadat je de diverse minileningen onderling hebt vergeleken, kun je vervolgens met een geruster hart de meest gunstige aanvragen.

Doordat een minilening in de regel aan wordt gevraagd om een onverwachte financiële tegenslag op te vangen, zullen veel kredietverstrekkers een hogere rentevoet hanteren. Deze rentevergoeding zal bovendien gebaseerd zijn op je persoonlijke situatie. Alleen als je offertes aanvraagt bij meerdere aanbieders kun je gemakkelijk de meest gunstige minilening vinden die het beste aansluit bij je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Terugbetalingplan maken

Voordat je definitief een minilening aan gaat vragen, is het absoluut aan te raden om een persoonlijk terugbetalingplan op te stellen. In dit plan zet je uiteen op welke manier je het geleende geldbedrag terug gaat betalen en wat de gevolgen voor je budget zullen zijn als je dat doet. Hierbij is het zaak om eerlijk te zijn tegenover jezelf en je situatie niet te overschatten. De kans dat je dan later (nog meer) financiële problemen krijgt, ligt dan immers op de loer en dat is uiteraard het laatste dat je kunt gebruiken. Op het moment dat je twijfelt of je wel in staat zult zijn om de minilening, samen met de verschuldigde leenvergoeding, op tijd terug te betalen, dan zet je de leenaanvraag bij voorkeur resoluut stop.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20