Met uitzondering van Denemarken is elektriciteit nergens in Europa tijdens de eerste jaarhelft zo duur geweest als in België

Europa gaat gebukt onder een energiecrisis, waardoor gezinnen en bedrijven fors meer moeten betalen voor hun gas- en elektriciteitsverbruik. De financiële impact van die crisis is niet voor iedereen hetzelfde. Bijna nergens anders in Europa zijn de elektriciteitsprijzen zo fors gestegen als in ons land.

Waarom is dit belangrijk?

De energieprijzen zaten al in de lift voor de start van de oorlog in Oekraïne, maar het militaire conflict heeft die prijzen een extra boost gegeven. Uit een analyse van Eurostat blijkt dat de elektriciteitsprijzen in het ene land forser zijn gestegen dan in het andere.

De essentie: het Europese statistiekbureau Eurostat laat in een analyse zijn licht schijnen over de stijgende elektriciteitsprijzen in Europa gedurende de eerste zes maanden van dit jaar.

  • Daaruit blijkt dat de Denen verreweg het meest voor hun elektriciteit betaalden. De gemiddelde prijs kwam in de eerste jaarhelft uit op 0,4559 euro per kilowattuur (kWh).
  • Op de tweede plaats komt België: 0,3377 euro/kWh.
  • Duitsland vervolledigt de top 3 met 0,3279 euro per kilowattuur.
  • De drie
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20