Messi wordt deels betaald in crypto: koers van PSG-token schiet omhoog

Deze week heeft Lionel Messi een contract voor twee seizoenen (+ één optie) getekend bij Paris Saint-Germain. Naast een netto jaarsalaris van 41 miljoen euro per jaar, zal de Argentijnse ster een tekenbonus van ongeveer 40 miljoen euro opstrijken. Een deel daarvan zal worden betaald in cryptomunten.

Een deel van het verloningspakket dat tussen PSG en Lionel Messi is overeengekomen, omvat een betaling in de vorm van cryptomunten. Het betreft niet zomaar een cryptomunt: de Argentijn zal namelijk PSG-tokens, de officiële cryptomunt van de Parijse club, ontvangen.

De cryptomunt, ontwikkeld door Socios.com, werd in januari 2020 door PSG gelanceerd. De munt was toen 2 euro waard. Deze cryptomunt moet fans in staat stellen te investeren in de club, waardoor ze een (zeer symbolisch) stemgewicht krijgen. De houders ervan kunnen onder meer deelnemen aan enquêtes, NFT’s winnen en exclusieve evenementen bijwonen.

Volgens Marc Armstrong, PSG’s hoofd van partnerships, heeft de invoering van de PSG Fan Token de club in staat gesteld om een nieuw wereldwijd publiek aan te spreken en een belangrijke digitale inkomstenstroom te creëren.

De prijs van de PSG-token is verdubbeld

Op dit moment is het niet duidelijk hoeveel PSG-tokens Messi zal krijgen. De aankondiging dat de zesvoudige winnaar van de gouden bal zich bij de Franse hoofdstedelijke club zal aansluiten, heeft er echter toe geleid dat de prijs van de token omhoog is geschoten.

Op dinsdag, toen de transfer officieel werd gemaakt, bereikte de PSG Fan Token een recordprijs van 50 euro. Dit is een stijging van 100 procent ten opzichte van de prijs op zaterdagochtend, vlak voordat Barcelona aankondigde dat ze het contract met Messi niet zouden verlengen. Na de recordkoers dinsdag is de waarde van de munt even gezakt tot iets meer dan 31 euro om donderdagmiddag opnieuw lichtjes te stijgen tot bijna 34 euro.

Koersverloop PSG-token afgelopen zeven dagen – Coinmarketcap

Lees ook:

Radio Highlights
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20