Waanzin: meer dan 100.000 mensen volgen online vliegtuig met Messi van Barcelona naar Parijs

Het ondenkbare is vandaag werkelijk geworden: Lionel Messi tekent na 21 jaar bij FC Barcelona een contract bij een andere club. Dat doet de 34-jarige Argentijn bij Paris Saint-Germain. Vandaag trok Messi met het vliegtuig van Barcelona naar Parijs om er zijn nieuwe verbintenis te tekenen. Die vlucht werd online op de website Flightradar24 massaal gevolgd door nieuwsgierige voetbalfans.

Het nieuws over het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona raakte enkele dagen geleden bekend. Zondag bevestigde de Argentijn dat nieuws op een emotionele persconferentie. Het contract van Messi was afgelopen op 30 juni. Sindsdien probeerde Barça hem een nieuw contract aan te bieden, maar door de financiële problemen van de club hield de Spaanse competitie La Liga die verbintenis tegen.

Paris Saint-Germain

Bron: Flightradar24

Noodgedwongen moet Messi dus de club van zijn hart verlaten. Lang duurde het niet voor bekend was waar de Argentijn naartoe zou trekken. Het kapitaalkrachtige PSG droomt al langer van Lionel Messi en bood hem dan ook snel een tweejarig contract aan. Met een zoveelste sterspeler erbij hopen de Qatarese eigenaars eindelijk de felbegeerde Champions League te winnen.

Twee dagen na zijn emotionele afscheid in Barcelona stapte Messi in Spanje op het vliegtuig op weg naar zijn nieuwe club. Al snel raakte bekend aan boord van welk vliegtuig hij zat en dus trokken voetbalfans wereldwijd naar de website Flightradar24. Daar kan je namelijk live volgen waar elk vliegtuig zit. Op het hoogtepunt waren daar bijna 120.000 mensen vlucht VJT783 van Barcelona naar de kleine Parijs luchthaven Le Bourget aan het volgen.

Fans aan luchthaven

Aan die luchthaven zelf stonden ook enkele honderden tot duizenden fans van Paris Saint-Germain hun nieuwe sterspeler op te wachten. Daar hoopten ze een glimp van hun idool te kunnen opvangen. Dat geduld werd beloon toon Messi iets later door een raam van de luchthaven zwaaide naar de aanwezige massa. De Argentijn had speciaal voor de gelegenheid een T-shirt aangetrokken met daarop “Ici c’est Paris“.

Zo stelt PSG zijn nieuwe sterspeler Lionel Messi voor

Meer