McDogecoin: Musk duwt met Happy Meal-tweet grapmunt DOGE 8 procent naar omhoog

Dogecoin klimt 8 procent nadat techmiljardair Elon Musk zegt dat hij op tv een Happy Meal zal eten als fastfoodketen McDonald’s de mememunt accepteert als betaalmiddel.

McDonald’s dook de laatste tijd veel op in tweets van figuren uit de crypto-industrie. Zo grapten crypto-professionals en Bitcoin-believers, zoals El Salvadoraans president Nayib Bukele, dat ze nog altijd bij de restaurantketen konden gaan werken als de digitale activa-markt maar bleef crashen.

Dat was ook McDonald’s niet ontgaan, dat in een tweet vroeg hoe mensen met Twitter-accounts over crypto het stelden. En daar sprong dan weer Tesla-CEO Elon Musk op. Deze ochtend tweette hij namelijk dat de burgerketen de mememunt moest accepteren als betaalmiddel. Als ze dat deden, zou hij op tv een Happy Meal, een McDonald’s-maaltijd voor kinderen, eten.

Betaalmiddel bij Tesla

Direct na de tweet steeg de prijs van Dogecoin met maar liefst 8 procent naar 0,1445 dollar, volgens gegevens van datasite CoinMarketCap. De 10e meest waardevolle cryptomunt, met een marktkapitalisatie van ongeveer 19 miljard dollar, nam sindsdien wel wat gas terug.

Musk is al geruime tijd de jolige pleitbezorger van Dogecoin, een altcoin die in 2013 als grap werd gestart. Op 14 januari is Tesla begonnen met het accepteren van Dogecoin als betaalmiddel voor een paar van zijn artikelen.

(ns)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.