Dogecoin vanaf nu aanvaard als betaalmiddel voor sommige Tesla-producten: koers grapmunt schiet (weer) de hoogte in

De elektrische wagenfabrikant Tesla is begonnen met het accepteren van de mememunt Dogecoin voor een paar van zijn artikelen. DOGE is nu een betaalmiddel exact een maand nadat CEO Elon Musk voor het eerst de aankondiging deed.

Musk kondigde op 14 december aan dat zijn bedrijf mensen een aantal Tesla-artikelen zal laten kopen met Dogecoin.

En jawel, vandaag blijkt Dogecoin de enige geaccepteerde valuta voor sommige producten in de Tesla-winkel, “waaronder de Cyberquad for Kids, die voor 12.020 Doge de deur uitgaat”, schrijft Business Insider. “Andere items die met Doge zijn te betalen zijn de Giga Texas Belt Buckle voor 835 Doge, en de Cyberwhistle voor 300 Doge. Alleen de riem is momenteel in voorraad.”

Dogecoins prijs piekte op het nieuws van de aanvaarding. Op het moment van schrijven koerst de cryptomunt 13,19 percent hoger en is ze 0,1972 dollar waard, volgens gegevens van CoinMarketCap.  

Jolige pleitbezorger

Musk is al geruime tijd de jolige pleitbezorger van Dogecoin, een cryptomunt die in 2013 als grap werd gestart. Visueel heeft de munt de Japanse Shiba Inu-hond als thema, een concept dat ook navolging kende in andere grapmunten, zoals, jawel, Shiba Inu (SHIB).

Tesla begon in maart vorig jaar met het accepteren van Bitcoin, ’s werelds populairste cryptomunt, als betaling voor zijn elektrische auto’s. Die regeling werd in mei echter stopgezet, vanwege zorgen over de impact die het mijnen van Bitcoins heeft op het milieu.

(mah)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.