Tesla aanvaardt Dogecoin voor merch: koers van grapmunt explodeert

SpaceX- en Tesla-baas Elon Musk heeft dinsdag de koers van cryptomunt Dogecoin voor de zoveelste keer in de hoogte gestuurd met een tweet.

De Zuid-Afrikaans-Canadees-Amerikaanse miljardair Elon Musk heeft dinsdag op Twitter bekendgemaakt dat Tesla, de grootste producent van elektrische wagens, de cryptomunt Dogecoin (DOGE) zal aanvaarden voor bepaalde merchandise van het merk. “We zullen zien hoe het gaat”, zei Musk verder in de tweet.

Hierdoor schoot de koers van Dogecoin omhoog met meer dan 25 procent. Het was de enige digitale munt in de top 10 van meest waardevolle crypto’s volgens marktkapitalisatie die dinsdag enige groei mocht optekenen. De prijs van Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptomunten respectievelijk, daalde de afgelopen week met 7 tot 13 procent.

De totale waarde van Dogecoin is dit jaar inmiddels toegenomen met 5.859 procent, staat te lezen in de tabellen van cryptosite CoinMarketCap. Daarbij kreeg de cryptomunt geregeld een duwtje in de rug van de Tesla-baas met sporadische memes op Twitter.

Beter geschikt dan Bitcoin als universeel betaalmiddel

Eerder deze week legde Musk in een interview met Time Magazine al uit waarom hij vindt dat Dogecoin beter geschikt is om een universeel betaalmiddel te worden dan Bitcoin. Dat heeft te maken met het aantal transacties dat plaatsvindt op het systeem van Dogecoin, maar ook met de ingebouwde inflatie van de grapmunt.

Musk, die bovendien de rijkste man ter aarde is, heeft dit jaar enorm veel invloed uitgeoefend op de cryptomarkt. Zo onthulde Tesla in de eerste helft van dit jaar dat het Bitcoins aanhoudt en er fors winst uit haalt. Later liet Tesla de Bitcoin vallen als betaalmiddel vanwege de milieuonvriendelijke manier waarop de munt gemined wordt. Die beslissing kelderde in mei de gehele cryptomarkt.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20