Shiba Inu herrezen: grapmunt koerst 16 procent hoger door geruchten over Robinhood-notering

Gisteren was memecoin Shiba Inu (SHIB) nog op sterven na dood, vandaag heeft de cryptomunt het ziekenbed verlaten. SHIB sprong vandaag 16 procent omhoog door geruchten van een notering op beleggersapp Robinhood. Het is echter niet de eerste keer dat dit gerucht de ronde doet.

Eén SHIB kostte 0,00003 dollar tijdens de vroege Aziatische uren op donderdag, voorafgaand aan een verkoopgolf. Ter vergelijking: op haar hoogtepunt was de munt 0,00008 dollar waard.

SHIB is de op dertien na grootste cryptomunt, met een marktkapitalisatie van 17 miljard dollar.

Robinhood-notering nakende

De koers veerde op kort nadat financiële blog ZeroHedge had getweet dat een Shiba Inu-notering op Robinhood nakende was; het zou al in februari zover kunnen zijn. “Dit is zowat 6 maanden te laat”, voegde ZeroHedge eraan toe.

Robinhood-CEO Vlad Tenev ontkende in oktober vorig jaar nog plannen te hebben voor een SHIB-notering op zijn invloedrijke aandelenhandel-app. “We willen er zeker van zijn dat het door een strenge set criteria gaat”, zei hij in een interview met CNBC. “We voelen ons heel erg goed over de munten die we momenteel op ons platform zetten en over nieuwe munten die we toevoegen willen we ons even goed voelen – zoniet beter”, klonk het toen ook.

Mexicaanse cryptobeurs

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat Bitso, een van Mexico’s grootste cryptobeurzen volgens handelsvolumes, Shiba gaat noteren. De aankondiging had echter weinig invloed op de prijzen, blijkt uit handelsgegevens die cryptonieuwssite CoinDesk kon bemachtigen.

Shiba was niet de enige mememunt die erop vooruitging de voorbije 24 uur. Zo ging ook Dogecoin (DOGE), de munt waaraan SHIB zich spiegelde, er met 14 procent op vooruit. Baby Doge en Floki inu, twee memetokens uitgegeven op de Binance Smart Chain, stegen 10 procent in dezelfde periode.

Breder herstel

De koersstijging van SHIB sloot aan bij een breder herstel van de cryptomarkten, na bijna een week van dalingen. Zo steeg Bitcoin (BTC) woensdag naar een niveau van 43.000 dollar toen Fed-voorzitter Jerome Powell zei dat de koepel van Amerikaanse centrale banken in de komende maanden maatregelen zou nemen om de inflatie te beteugelen.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.