Shiba Inu duikt 65 procent in het rood sinds recordkoers: zijn de glorietijden voorbij voor de “Dogecoin Killer”?

Net zoals de andere cryptomunten bevindt de grapmunt Shiba Inu (SHIB) zich in woelig vaarwater. De “Dogecoin Killer” heeft sinds zijn hoogtepunt vorig jaar ruim 65 procent van zijn waarde verloren. Wat mogen we nog verwachten van de cryptomunt?

2021 was een absoluut topjaar voor Shiba Inu. Op het hoogtepunt was de munt 0,00008 dollar waard. Heel even had de grapmunt zelfs een grotere marktwaarde dan concurrent Dogecoin. Sinds het hoogtepunt eind oktober zit de koers van de munt in een neerwaartse spiraal. De munt is vandaag ruim 65 procent minder waard tegenover de recordkoers van toen.

Start van 2022 gemist

Net zoals tal van andere cryptomunten heeft SHIB zijn start van het nieuwe jaar gemist. Dat komt onder meer door de notulen van de Federal Reserve over de meest recente rentevergadering. Daarin staat dat de Amerikaanse centrale bank wel eens sneller dan verwacht de rente zou kunnen verhogen. Een hoge rente is geen goed nieuws voor de crypto’s. Beleggers zoeken dan andere (veiligere) oorden op.

De financiële nieuwssite Finbold merkt op dat de recente koersdalingen van de grapmunt ook het gevolg zijn van bepaalde whales (cryptobeleggers veel cryptomunten bezitten, red.) die hun posities hebben verkleind. Zo verplaatste één enkele walvis 3 miljard dollar van de crypto naar verschillende rekeningen.

Wat brengt de toekomst?

Ondanks de recente volatiliteit zijn verschillende cryptoliefhebbers ervan overtuigd dat de toekomst rooskleurig oogt voor de “Dogecoin Killer.” Om te beginnen zijn er almaar cryptohandelsplatformen die Shiba Inu aanbieden. Sinds eind november is de munt bijvoorbeeld verhandelbaar op het platform Kraken. Uphold verwacht dat beleggers nog deze maand de crypto zullen kunnen verhandelen op het platform.

Voorts werkt Shiba Inu aan allerhande projecten. Het team achter de munt heeft recent nog William David Volk, de voormalige vicepresident van Technologie van het gamebedrijf Ubisoft in dienst genomen. Bedoeling is dat hij een NFT-game ontwikkelt. Shiba Inu heeft ook plannen om een eigen metaverse te creëren.

Populair op sociale media

We mogen overigens niet vergeten dat de groei van SHIB voornamelijk werd aangewakkerd door sociale media. Een recente studie toonde aan dat in 2021 de conversaties over Shiba Inu met 16.000 procent zijn gestegen. Dat is de grootste toename in vergelijking met de andere cryptomunten uit de top 10. SHIB’s dominantie werd ook weerspiegeld op de cryptowebsite CoinMarketCap, waar de crypto naar voren kwam als de meest bekeken activa op het platform.

Shiba Inu heeft met andere woorden nog heel wat in petto. Het (toekomstige) succes van de grapmunt is weliswaar afhankelijk van de projecten die in de pijplijn zitten. Indien die zullen slagen, is het misschien niet meer gepast om naar Shiba Inu te verwijzen als grapmunt. Het kan hoe dan ook nog alle kanten uit met SHIB.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.