Marc Coucke investeert in luxehotels op Ibiza en Kos

Serieel ondernemer Marc Coucke breidt zijn toerisme-activiteiten uit met de instap in een uitbater van luxehotels op de eilanden Ibiza en Kos.

Alychlo, de familiale holding van Coucke, neemt een belang van 50 procent in de OKU Leisure Group over van de Londense vastgoedinvesteerder Westfort Capital, die de overige helft in OKU behoudt. De financiële details blijven confidentieel.

OKU is eigenaar en uitbater van de gelijknamige hotels op Ibiza en Kos. Volgens Alychlo heeft de combinatie van “laidback luxury en duurzaamheid” geleid tot een zeer hoge bezettingsgraad. “Het doel is om een vooruitstrevende hotelgroep op te bouwen, met behoud van de huidige identiteit en waarden”, klinkt het nog.

“Een van onze grootste investeringen ooit”

Alychlo en Westfort willen OKU doen uitgroeien tot een hotelgroep met circa 15 locaties, binnen en buiten Europa. “Alles bij elkaar is dit één van de grootste investeringen ooit van Alychlo. Van de 42 bedrijven waarin we een participatie hebben, komt OKU meteen de top drie van onze portefeuille binnen”, zegt Marc Coucke in een interview met HLN.be.

Eerder deze maand maakte Coucke een samenwerking met telecomoperator Proximus bekend rond beter internet in “zijn” Durbuy en ging Alychlo ook een alliantie aan voor de uitbating van padelclubs.

Meer