Rage rond padel krijgt nieuwe impuls: clubs van Marc Coucke en ex-voetballer Tom De Sutter voortaan onder een dak

Padel, een mix van tennis en squash, is aan een snelle opmars bezig. Twee bekende namen, serieel ondernemer Marc Coucke en ex-Rode Duivel Tom De Sutter, hopen via een krachtenbundeling tot een grote uitbater van padelclubs in België en Nederland uit te groeien.

Padelworld, het bedrijf van Couckes investeringsbedrijf Alychlo, gaat daartoe een fusie aan met Arenal, de padelonderneming van onder meer Tom De Sutter. Dat kondigde Alychlo aan.

Het fusiebedrijf gaat verder onder de merknaam Arenal, waaronder vandaag vier clubs vallen (Brugge, Waregem, Mechelen en Grimbergen). Dat moeten er snel acht worden, die na renovatie bijna 60 padelvelden zullen uitbaten. Tegen eind 2023 is het de ambitie om zelfs 200 à 250 velden aan te leggen, via de opening van bijkomende clubs in België en Nederland.

Arenal-CEO Mattias Van Holm en Tom De Sutter, als development manager, krijgen de operationele leiding, terwijl Alychlo zijn ervaring als bedrijvencoach en dealmaker zal inbrengen en de strategie zal bewaken.

Pieter Bourgeois

Alychlo kondigde vandaag ook aan dat Pieter Bourgeois aangesteld is als CEO. De zoon van N-VA-politicus Geert Bourgeois was al langer een belangrijke pion bij het investeringsbedrijf, dat een indrukwekkend zakenimperium beheert.

Coucke zelf doet een stap terug, maar blijft wel uitvoerend voorzitter.

Meer