Hype rond investeringen in padel gaat maar niet liggen

Eerder deze zomer kondigde Marc Coucke nog een investering van 200 padelvelden aan tegen het einde van het jaar. Nu steekt ook zanger Niels Destadsbader zijn centen in de hype. “Ik heb er vroeger altijd van gedroomd om een eigen tennisclub te hebben. En nu heb ik een nieuw ideetje: ik ga zelf enkele padelclubs beginnen”, zei hij in het Eén-programma Vlaanderen herleeft.

Padel is al enkele jaren aan een steile opmars bezig. Vlaanderen telde in 2020 400 padelterreinen volgens cijfers van Tennis Vlaanderen. In 2016 waren dat er nog maar 19. Het aantal clubs neemt ook gestaag toe, van 7 in 2016 tot 123 in 2020. Vele investeerders hopen meer dan een graantje mee te pikken.

“Een investering die zichzelf vrij snel terugverdient”

Het is geen slechte investering, aldus sporteconoom Trudo Dejonghe (KULeuven). “Eén veld aanleggen, dat kost tussen de 40.000 en 60.000 euro”, zegt Dejonghe aan VRT NWS. “Een grote investering die je in één keer moet doen, maar het kost een pak minder dan een tennisveld, dat je om de zoveel jaar opnieuw moet aanleggen omwille van de ondergrond.”

“Een padelveld is trouwens een investering die zichzelf vrij snel terugverdient. Want de meeste padelspelers zijn geen lid van een club, maar betalen een vast bedrag per uur, om hun terrein te reserveren. En de vraag naar padelveldjes is énorm: de meeste terreinen zijn de hele dag door en ’s avonds non-stop bezet. Reken maar uit.”

Padelambities

“Ik hoop dat ik de rest van mijn leven kan blijven zingen”, zei Destadsbader in Vlaanderen herleeft. “Maar af en toe een risico nemen is niet verkeerd, toch? In mijn eerste Sportpaleisconcert heb ik ook het grootste deel van mijn spaargeld gestoken, en dat was toen een risico”

Begin juni maakte Marc Coucke zijn padelambities bekend. Hij zou tegen het einde van het jaar 100 tot 200 velden wilde aanleggen in ons land. Intussen zouden er al 100 velden gebouwd zijn, weet De Tijd.

Crypto

Ook het Vlaamse cryptoplatform Bit4you ziet gouden zaken in padel. De komende dagen vindt er in Knokke een groot padeltoernooi plaats dat door het bedrijf gesponsord wordt.

Bit4you zorgt voor het prijzengeld van het toernooi. “Wij delen 12.000 euro uit. Dat zal opgesplitst worden in cryptomunten, waaronder Bitcoin, Ethereum, XRP, enzovoort”, zei CEO Sacha Vandamme aan Kanaal Z.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20