Grootse plannen voor Durbuy en oprichting van ‘Padelworld’: Marc Coucke bouwt in razend tempo vrijetijdsimperium uit

Met de instap in het moederbedrijf van Walibi en Bellewaerde, een investering in minstens 100 padelvelden en nieuwe plannen voor Durbuy, kondigde serieel ondernemer Marc Coucke woensdag liefst drie vrijetijdsprojecten in een dag aan.

‘Leisure & entertainment’ is maar een van de zakelijke clusters van Alychlo, de investeringsmaatschappij van Marc Coucke, naast onder meer farma en technologie. Die vrijetijdstak krijgt een stevige energieboost door de opeenvolgende investeringen van de 56-jarige duivel-doet-al. Een overzicht.

Padel

De snelle opmars van padel, een kruising tussen tennis en squash, is Coucke niet ontgaan. Hij kondigde woensdagavond op VTM Nieuws de oprichting van ‘Padelworld’ aan. Dat zal padelvelden in het hele land oprichten. ‘Tegen het einde van het jaar zullen we toch tussen de 100 en 200 velden in België moeten hebben, waaronder heel veel projecten in Vlaanderen’, verklaarde Coucke.

Durbuy

Coucke presenteerde woensdag ook de herlanceringsplannen voor zijn toeristische sites in het Waalse stadje Durbuy, die hij samen met zakenpartner Bart Maerten runt via het bedrijf La Petite Merveille. Niet alleen worden de outdooractiviteiten in het avonturenpark uitgebreid, er komt ook een indooractiviteitencentrum dat tot 2.000 mensen zal kunnen ontvangen. Het doel van het duo Coucke-Maerten: het hele jaar door toeristen kunnen ontvangen.

La Petite Merveille kocht recentelijk ook twee restaurants in het centrum van Durbuy, de Saint-Amour en de Vieux-Pont. Die laatste aankoop hoopt Coucke uit te bouwen tot een sterrenrestaurant.

Skinny, het dinosaurussenskelet dat Coucke voor 1 miljoen euro op de kop kon tikken via een veiling, wordt uitgestald als ‘huisdier’ van Adventure Valley.

Durbuy – Isopix

Walibi en Bellewaerde

Eveneens raakte bekend dat Coucke zijn belegging uitbreidt in de Franse groep Compagnie des Alpes, de eigenaar van de pretparken Walibi en Bellewaerde en de grootste uitbater van skidomeinen ter wereld.

Pairi Daiza

Coucke kent de wereld van pretparken goed. Hij bezit bezit 30 procent van de aandelen van het Waalse dierenpark Pairi Daiza en maakt via sociale media graag reclame voor de dieren van de zoo.

Snow World

Het Nederlandse indoorski-bedrijf SnowWorld behoort sinds 2017 tot het Coucke-rijk. Het gaat om vijf locaties in Nederland en een in Duitsland. Het bedrijf runt ook Adventure Valley, het grootste klimpark van Europa, en het het indoor skydive-centrum in Roosendaal.

Sporting Anderlecht

Coucke was eerder eigenaar van voetbalclub KV Oostende, maar werd daarna hoofdaandeelhouder van Sporting Anderlecht. Hij deed als hoofdaandeelhouder recentelijk een forse financiële inspanning om paars-wit boven water te houden.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20