18 rare maar ware feiten over mannen

Wetenschappers voeren de meest verrassende studies uit, ook naar de gewoonten van mannen en vrouwen. Zo zijn ze tot enkele bijzondere conclusies gekomen. Hoewel we deze studies met de nodige korrel zout nemen, zit er toch vaak enige waarheid in. Hier zijn 18 rare feiten over mannen om even bij stil te staan.

1. Een man die zijn vrouw kust voor hij gaat werken, heeft een hoger inkomen dan een man die dat niet doet

Zwart-wit foto van een man die zijn vrouw kust terwijl ze koffie drinken.
(Unsplash)

Seks mag voor veel mensen dan wel belangrijk zijn in een relatie, volgens wetenschappelijk onderzoek is het nog crucialer dat koppels elkaar kussen. In de jaren 80 ontdekte een Duitse studie dat mannen die hun vrouw kussen voor ze naar hun werk vertrekken, gemiddeld vijf jaar langer leven. En ze zouden ook een hoger inkomen hebben dan mannen die dit niet doen. Om het nog wat gekker te maken, zouden ze tot 50% minder risico lopen om in een auto-ongeluk betrokken te geraken.

Hoewel de cijfers kunnen verschillen, is er toch een patroon dat deze conclusies lijkt te bevestigen. Volgens psychologen is dat overigens geen toeval. Mannen die hun vrouw kussen, zijn gelukkiger en gezonder.

Wist u dit overigens al over kussen?

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

2. Eén op drie Britse mannen tussen 35 en 60 jaar is zo dik dat hij zijn eigen penis niet kan zien

Het is nog maar de vraag hoe ze deze studie hebben uitgevoerd, maar in 2012 ontdekten onderzoekers in het kader van een campagne tegen obesitas dat één op drie Britse mannen tussen 35 jaar en 60 jaar oud zijn penis niet kan zien wanneer hij rechtop staat. Hun buik hangt immers in de weg.

Deze invalshoek voor de campagne was eigenlijk wel goed gevonden. In tegenstelling tot heel wat vrouwen hechten mannen weinig belang aan een beetje meer vet ter hoogte van hun buik. Maar als je hun trots daar beneden erbij betrekt, krijg je tenminste wel hun aandacht. Veel mannen zouden ook alleen maar naar een dokter gaan wanneer een vrouw hen onder druk zet.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

3. Dikke mannen zijn gelukkiger dan slanke mannen, en ze plegen ook minder zelfmoord

[media-credit name=”Image by Fifaliana Joy from Pixabay” align=”aligncenter” width=”808″][/media-credit]

Slank zijn maakt niet gelukkig, dat hebben verschillende studies al uitgewezen. Psychologen van Bristol University bestudeerden de levensstijl van duizenden mensen en kwamen tot de conclusie dat dikkere mannen zich gelukkiger voelen.

De wetenschappers keken ook naar de gegevens van 3.000 mensen die in een periode van 16 jaar zelfmoord hadden gepleegd. Ze merkten op dat het BMI (Body Mass Index) van mensen die een einde aan hun leven maken, vaker aan de lage kant is.

Natuurlijk is overgewicht niet goed voor de gezondheid, maar groeperingen die tegen diëten zijn, gebruiken vaak als argument dat vermageren eerder tot depressie dan tot een goed gevoel leidt.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

4. Dikkere mannen houden het ook veel langer vol tijdens seks

Een andere studie in Turkije kwam dan weer tot een conclusie die voor veel mannen nog belangrijker kan zijn: naarmate het BMI stijgt, zouden mannen het in bed langer kunnen volhouden. Andermaal komt de vraag op hoe ze dit precies hebben gemeten, maar gemiddeld zit het er voor slankere mannen al na 108 seconden op, terwijl hun iets dikkere medemensen het meer dan zeven minuten uithouden.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

5. De kwaliteit van het zaad wordt bepaald door wat mannen eten

Drie geopende oesters
(Pexels)

BMI beïnvloedt volgens sommige studies dus onze seksuele prestaties, maar de kwaliteit van het sperma wordt ook bepaald door wat mannen precies eten. Wetenschappelijk onderzoek heeft bepaald dat een man vruchtbaarder wordt als hij de volgende dingen eet:

  • Oesters en pompoenpitten, omdat ze veel zink bevatten
  • Sinaasappelen, broccoli en aardbeien bezitten een hoge concentratie vitamine C
  • Donkere bladgroenten zoals spinazie
  • Donkere chocolade bevat arginine, een belangrijk aminozuur voor sperma
  • Zalm en sardines zijn rijk aan omega-3
  • Granaatappelsap heeft een aantal antioxidanten die goed zijn voor het testosteron
  • Paranoten beïnvloeden de beweeglijkheid van sperma
  • Water

Omgekeerd gaat de kwaliteit van sperma achteruit wanneer mannen te veel gefrituurd voedsel of spek eten, of te veel cafeïne, alcohol en frisdrank drinken.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

6. Mannen verkiezen helemaal geen superslanke vrouwen

Veel vrouwen doen moeite om eruit te zien zoals een slank model, maar een studie van de universiteit van Granada heeft aangetoond dat dit ideaalbeeld niet klopt. Mannen vallen zelf ook helemaal niet op graatmagere vrouwen. Slank mag uiteraard wel, zolang een vrouw er maar gezond uitziet. Een normale lichaamsbouw valt bij mannen altijd in de smaak.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

7. De mannelijke hormonenbalans verandert tijdens de zwangerschap

Een man houdt zijn hoofd tegen de buik van zijn zwangere vrouw. Ook bij mannen veranderen de hormonen.
(Pixabay)

We hebben het altijd over vrouwelijke hormonen, maar ook het evenwicht van mannelijke hormonen verandert tijdens de zwangerschap van hun partner. Volgens de universiteit van Michigan vermindert het testosteron geleidelijk aan tijdens de zwangerschap.

Een verklaring voor die hormonale verandering hebben de onderzoekers niet kunnen geven. Mogelijk zorgt het lagere testosterongehalte ervoor dat ze zorgzamer en minder agressief worden. Al moet er toch nog veel meer onderzoek worden uitgevoerd vooraleer we deze conclusie voor waar kunnen aannemen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

8. Ook mannen hebben een G-spot

Mannen moeten tijdens seks de G-spot van de vrouw zoeken, maar omgekeerd zouden ook vrouwen op zoek kunnen gaan naar een mannelijke variant: de P-spot, die eigenlijk de prostaatklier is. Volgens een onderzoeker van Montgomery College zouden mannen zelfs meer plezier van seks kunnen hebben als hun partner aandacht voor de prostaat zou hebben.

Er zitten evenveel zenuwuiteinden in die prostaat als in de clitoris van een vrouw. Dat zou volgens de studie betekenen dat mannen een orgasme veel intenser kunnen beleven dankzij hun prostaat.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

9. Een man moet minstens 2 keer per week met vrienden afspreken

Mannen klinken met bier.
(Pixabay)

Op café gaan lijkt niet de meest gezonde bezigheid, en toch is het voor mannen volgens een Britse studie belangrijk om met hun vrienden af te spreken. Een pint pakken is daarbij zeker een optie, maar ze mogen natuurlijk ook gaan sporten of een andere sociale activiteit doen. Minstens twee keer peer week afspreken, zou goed voor de gezondheid blijken. Het was de vermaarde Oxford University die tot deze merkwaardige conclusie kwam.

Dat afspreken blijkt voor getrouwde mannen echt een probleem. Uit een rondvraag blijkt dat slechts twee op vijf erin slagen om toch zeker één keer per week iets met vrienden te doen. Volgens psycholoog Robin Dunbar zou sociaal contact er echter voor zorgen dat mannen onder andere sneller herstellen wanneer ze ziek zijn.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

10. Mannen kiezen vrienden op basis van interesse

Die vrienden hebben de meeste mannen op een andere manier gekozen dan vrouwen. Een vriendschap tussen mannen is doorgaans gebaseerd op gelijkaardige interesses. Ze houden bijvoorbeeld allebei van voetbal of hebben een andere hobby die ze met elkaar uitvoeren.

Vrouwen kiezen hun vriendinnen eerder op basis van emotionele steun die ze ervaren. Goede vriendinnen voelen zich altijd emotioneel met elkaar verbonden. Dat hoeft bij mannen zeker niet het geval te zijn.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

11. Mannelijke hersenen zijn tien procent groter dan vrouwelijke

Het mannelijke brein is groter dan dat van een vrouw. Gemiddeld zouden de mannelijke hersenen tussen 8% en 13% omvangrijker zijn. Maar voor mannen victorie kraaien: dat maakt mannen niet intelligenter dan vrouwen.

Uiteindelijk zijn de meeste organen bij een man wel iets groter dan bij een vrouw, maar dat betekent niet dat ze anders werken, stelt Lise Eliot, professor in de neurologische wetenschappen aan de Chicago Medical School.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

12. Een nachtmerrie is bij mannen bijna altijd een ramp

Een explosie van een kernbom
(Pixabay)

Zelfs als onze hersenen weinig verschillen, dan hebben wetenschappelijke studies toch uitgewezen dat ze soms wel degelijk anders functioneren. Wanneer we een nachtmerrie hebben, dan dromen we vaak over de dood, gezondheidsproblemen en persoonlijke angsten die we ervaren. Maar bij mannen ontaardt zo’n nachtmerrie vaak in een grote ramp. Van een aardbeving tot een overstroming of oorlog.

Tot die conclusie kwam de universiteit van Montreal. Ze merkten ook op dat vrouwen tijdens een nachtmerrie twee keer vaker over persoonlijke conflicten dromen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

13. Een man bukt zich wanneer hij iets opraapt, een vrouw knielt

Heb je dit ooit al opgemerkt? Er is een duidelijk verschil in de manier waarop de meeste mannen iets oprapen in vergelijking met hoe veel vrouwen dit doen. Mannen bukken zich en grijpen met een uitgestrekte arm naar een voorwerp. Vrouwen hebben eerder de neiging om te knielen en de benen te plooien door bijna te gaan zitten.

Niet iedereen volgt deze trend, maar het is in elk geval erg herkenbaar. Een mogelijke verklaring is de kledij die we dragen. Bij vrouwen kan die wel eens een hinderpaal zijn om voorover te buigen.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

14. Mannen krijgen graag complimenten … van andere mannen

Je zou denken dat mannen liefst een compliment van een vrouw krijgen, maar volgens een onderzoek van de Binghamton University zijn ze minstens even blij met een compliment van een andere man. En dit staat los van hun seksuele voorkeur. Ze ervaren een leuke opmerking van een andere man als aangenaam, vermoedelijk omdat hun zelfvertrouwen daardoor toeneemt.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

15. Een man eet twee keer meer in vrouwelijk gezelschap

Een vrouw kijkt toe terwijl een man een komkommer snijdt.
(Pexels)

Er wordt wel eens gezegd dat mannen in een relatie verdikken, en één studie lijkt dat alvast te bevestigen. Volgens de Cornell University hebben mannen in elk geval de neiging om meer te eten wanneer er een vrouw in de buurt is. Twee keer meer zelfs. Een onderzoek stelde ook vast dat ze in vrouwelijk gezelschap 93% meer pizza en 86% meer salade eten.

Waarom doen ze dat dan? Volgens de onderzoeker zouden ze indruk op de vrouw willen maken. Een logische verklaring is dat niet, maar het zou vooral op instinct gebaseerd zijn.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

16. Mannen met een hoog IQ drinken minder

Het Karolinska-instituut in Stockholm ontdekte dan weer dan het IQ van een man met zijn levensstijl samenhangt. Ze bestudeerden 50.000 Zweedse mannen die geboren zijn tussen 1949 en 1951, en kwamen tot de conclusie dat mannen met een lager IQ vaker te veel alcohol drinken. Ze hebben ook gemakkelijker emotionele problemen. Omgekeerd geloven de wetenschappers dat een hoger IQ effectief tot een gezondere levensstijl zou leiden.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

17. Mannen liegen twee keer vaker dan vrouwen

Dit klinkt misschien niet als een verrassing, maar een onderzoek bevestigt wel dat mannen sneller tot een leugen overgaan. De studie kunnen we nog in twijfel trekken, want ze werd in opdracht van 20th Century Fox uitgevoerd voor de lancering van de tv-serie Lie To Me. Toch is het ergens wel de bevestiging van een cliché.

In de studie bleken mannen zes keer per dag te liegen tegen hun partner, collega’s of baas. Meestal doen ze dat door te bevestigen dat alles oké is en ze geen probleem met iets hebben.

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

18. Mannen staren bijna een jaar van hun leven naar vrouwen

Een man kijkt om naar een vrouw die voorbijloopt, tot verontwaardiging van zijn vriendin.

Ook dit is een cliché dat in het kader van een commercieel onderzoek bevestigd wordt. Deze keer is het Kodak dat een onderzoek bij 3.000 mensen liet uitvoeren. Mannen laten zich gemakkelijk afleiden wanneer ze een vrouw zien passeren. Volgens het onderzoek kijken ze 43 minuten per dag naar tien verschillende vrouwen. Met een snelle rekensom komen we zo tot het besluit dat mannen in hun hele leven meer dan elf maanden naar een vrouw staren.

Vrouwen kijken omgekeerd slechts 20 minuten per dag naar een andere man …

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20