Luminus slokt Essent België op

Energiebedrijf Luminus, een dochteronderneming van de Franse groep EDF, heeft aangekondigd dat er een akkoord is het Nederlandse Essent. Daarmee verstrekt Luminus zijn positie als nummer twee op de Belgische elektriciteits- en gasdistributiemarkt, na Engie Electrabel.

Enkele weken geleden zette de Duitse hoofdaandeelhouder Innogy de Belgische activiteiten van stroomleverancier Essent in de etalage. Luminus was van meet af aan de meest waarschijnlijke overnemer. In een persbericht laat Luminus weten dat het met deze overname zijn marktaandeel met een kwart vergroot, van 18 naar 24 procent.

Engie in het vizier

Essent België is in ons land actief in Vlaanderen en Wallonië met de levering van elektriciteit en gas, en is de op vier na grootste leverancier. Luminus krijgt er met Essent 520.000 klanten bij, en verstevigt zijn positie als nummer twee op de Belgische energiemarkt, na Engie Electrabel. De grootste energiespeler heeft een marktaandeel van ongeveer 37 procent heeft.

De overname wordt in het tweede kwartaal afgerond. Tot dan blijven de de twee bedrijven onafhankelijk en verandert er niets aan de werking. Het is wel de bedoeling dat het merk Essent op termijn van de Belgische markt verdwijnt.

Luminus geeft wel mee dat er voor de klanten van Essent België niets verandert, de voorwaarden van hun contracten en hun contacten blijven ongewijzigd.

‘Ik ben erg blij met deze overname, waardoor Luminus zich kan versterken om zijn klanten beter te ondersteunen in de energietransitie’, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus in hetzelfde persbericht.

‘Deze overname zal ons in staat stellen onze strategische ontwikkeling te versnellen en een CO2-neutrale energietoekomst op te bouwen die het behoud van de planeet, het welzijn en de ontwikkeling met elkaar verzoent, door middel van elektriciteit en innovatieve oplossingen en diensten.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20