Lufthansa schrapt vanaf maandag alle vluchten naar Kiev en Odessa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa kondigt zaterdag aan alle vluchten naar de Oekraïense steden Kiev en Odessa vanaf maandag te schrappen. De luchtvaartmaatschappij doet dat uit bekommernis om de veiligheidssituatie in Oekraïne.

“Veiligheid primeert”

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa Group maakt zich grote zorgen over de situatie tussen Rusland en Oekraïne. “De veiligheid van onze passagiers en ons personeel komt steevast op de eerste plaats te staan”, laat een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten.

Aangezien Lufthansa zich zorgen maakte over een mogelijke invasie van Rusland in Oekraïne, heeft men besloten om vanaf maandag alle vluchten richting de Oekraïense kuststad Odessa en de hoofdstad Kiev te annuleren. De vluchten blijven opgeschort tot het einde van februari.

Om hun klanten nog de kans te geven heen of terug te keren, zal het schema voor de rest van het weekend nog ongewijzigd blijven. Vanaf maandag zal het echter niet meer mogelijk zijn om met de Duitse luchtvaartmaatschappij, of haar dochterbedrijven, naar de twee Oekraïense steden te reizen. Lufthansa is namelijk het moederbedrijf van Eurowings, Swiss, Brussels Airlines en Austrian Airlines. 

De verbindingen met de westelijke Oekraïense Lviv – dicht bij de Poolse grens – zullen wel nog zoals gepland blijven doorgaan.

Akelig stil boven Oekraïne

Lufthansa is niet de enige luchtvaartmaatschappij die tot deze beslissing komt. Ook KLM en Emirates kondigden eerder deze week aan om uit veiligheidsredenen niet meer naar Oekraïne te vliegen. Voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM ligt de kwestie uiterst gevoelig, aangezien in 2014 een vliegtuig van Malaysia Airlines dat uit Amsterdam was vertrokken boven Oekraïne werd neergeschoten door een Russische raket.

Op luchtvaartkaarten is alvast te zien hoe commerciële vliegtuigen Oekraïne vermijden.

(mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20