OpenAI geïrriteerd doordat Microsoft DALL-E aanprijst bij het Amerikaanse leger

Microsoft heeft aan de defensie van de Verenigde Staten uitgelegd hoe het beeldgenerator DALL-E kan gebruiken. DALL-E kan met behulp van artificiële intelligentie (AI) tekst omzetten in beeld. Die mogelijke samenwerking is niet naar de zin van OpenAI, het bedrijf dat DALL-E ontwikkelde.

Waarom is dit belangrijk?

Het lijkt een kwestie van tijd voordat AI zoals DALL-E ook ingeburgerd raakt bij defensie. Hoewel OpenAI terughoudend blijft, zit er veel potentieel in de kracht van AI voor militaire doeleinden.

In het nieuws: Microsoft gaf een presentatie aan het Pentagon over hoe het leger AI als ChatGPT en DALL-E kan toepassen.

  • Het gaat hierbij om een aantal 'gebruikelijke' functionaliteiten van beide AI-modellen. 'Advanced Computer Vision Training' moet het Amerikaanse leger in staat stellen om met DALL-E beelden van gevechten te genereren om zo tactische manoeuvres te bespreken.
  • De afbeeldingen zouden het Pentagon ook in staat stellen om oorlogssituaties beter te analyseren en de vijand
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer