Lidl-CEO houdt het na iets langer dan een jaar voor bekeken

De Italiaan Ignacio Paternò, die sinds april 2019 aan het hoofd van de supermarkt Lidl staat, verlaat het bedrijf. Daarmee krijgt Lidl zijn derde nieuwe topman in minder dan twee jaar tijd.

Paternò vertrekt meteen en volgens Lidl uit eigen beweging. Hij noemt ‘zijn leven in Italië’ als voornaamste reden voor het vertrek. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Gerd Chrzanowski, die in polepositie zat om de CEO van moedergroep Lidl Schwarz Gruppe te worden.

Het is al de derde CEO voor het bedrijf in twee jaar tijd. Paternò verving in 2019 de Deen Jesper Hojer, die twee jaar eerder aan het roer was gekomen. Eerst was Paternò een tijdelijke invaller, maar een paar maanden geleden kreeg hij dan toch een vaste aanstelling. En nu hangt hij zijn jas dus aan de wilgen.

Conflict

Het is opvallend dat Paternò het bedrijf zo plots verlaat, want hij werkt al zijn hele carrière bij Lidl. De 40-jarige Italiaan kwam in 2004 bij de lagekostenketen terecht en werd in 2015 benoemd tot CEO van de Italiaanse activiteiten. In 2019 maakte hij promotie tot CEO van het volledige bedrijf. Het Duitse vakblad Manager Magazin maakt gewag van een conflict met Klaus Gehring, die nu aan het hoofd staat van de moedergroep, als reden voor zijn vertrek.

Lidl boekte over het boekjaar 2019 een omzet van 89 miljard euro, 10 procent meer dan een jaar eerder.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20