Legendarische belegger Bill Miller: “Bitcoin is een Ferrari, goud is zoals een paard en wagen”

Bekend belegger Bill Miller vindt goud achterhaald in vergelijking met Bitcoin. Ondertussen is de koers van de cryptomunt op weg naar de 50.000 dollar.

Bill Miller was een van de eerste grote Wall Street-beleggers die cryptomunten in 2014 al omarmde. Na de kredietcrisis van 2008 verloor de Amerikaan bijna 90 procent van zijn fortuin. Mede dankzij Bitcoin kon Miller enkele jaren later het echter opnieuw tot miljardair schoppen. Een aantal behendige investeringen in Amazon hielpen daar natuurlijk ook een handje bij.

Maandag was Miller te gast op de Forbes/Shook Top Advisor Summit, waar hij zijn zegje deed over ‘s werelds grootste cryptomunt. Volgens Miller zal Bitcoin goud weldra vervangen. De voormalige fondsbeheerder van Legg Mason vergeleek de cryptomunt met een Ferrari, terwijl het edelmetaal hem deed denken aan een ouderwetse paard en wagen.

Goud vs. Bitcoin

Miller is dan ook een gekend Bitcoinstier. In juni beschreef hij de epische bull run van de cryptomunt dit jaar als “turbogeladen goud”. Miller bezit sinds september ook ongeveer 1,5 miljoen aandelen van het cryptofonds Grayscale Bitcoin Trust, rapporteert U.Today. Via Grayscale kunnen grote beleggers en traditionele investeerders blootstelling aan Bitcoin verwerven zonder direct crypto in te slaan.

Hoewel Bitcoin door aanhangers vaak het “nieuwe goud” genoemd wordt, staat dit vaak ter discussie. Bitcoin is ontworpen om een deflatoire munteenheid te zijn maar wordt in de realiteit echter steeds vaker gebruikt als oppotmiddel tegen inflatie, net zoals goud dus. Wat in het voordeel van Bitcoin speelt, is dat de digitale munt een schaarse voorraad heeft met een bovenlimiet van 21 miljoen munten die kunnen bestaan. Elk van die munten kan nog eens verdeeld worden in 100 miljoen satoshi’s, een verwijzing naar de anonieme stichter van Bitcoin. De crypto bestaat ook volledig digitaal, waardoor transport geen enkel probleem is, in vergelijking met het edelmetaal. Wat minder voordelig is aan Bitcoin zijn de volatiele koersontwikkelingen waar de crypto mee worstelt.

Bitcoin op weg om 50.000 dollar te doorbreken

Maandag doorbrak de prijs van Bitcoin de 48.000 dollar. Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin tussen de 49.800 en 50.000 dollar. De totale marktwaarde van de cryptomunt staat nu boven de 931 miljard dollar. Begin september verhandelde de Bitcoin nog aan een prijs van 40.000 dollar per stuk.

De vijf grootste cryptomunten omstreeks 11:20 uur op dinsdagochtend. bron: Coinmarketcap.

Ook de smart contract-munten Ethereum en Cardano noteren een gezonde groei. Ether noteert momenteel aan een koers van boven de 3.400 dollar terwijl Cardano tot boven de 2,22 dollar kon oprukken.

Lees ook: Vincent Van Peteghem: “België kan Bitcoin niet legaliseren”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20