Kredietkaart cashback

Een kredietkaart is niet alleen een handig en veilig betaalmiddel waarmee je op tal van plaatsen kunt betalen of geld op kunt nemen, maar waarbij in bepaalde gevallen ook leuke voordelen kunt behalen, bijvoorbeeld in de vorm van cashback. Met andere woorden: je hebt altijd extra financiële speelruimte en hoeft niet met veel contant geld op zak te lopen, maar geniet toch van interessante acties waarmee je geld terug kunt krijgen.

Wat is cashback?

Cashback is een term die afkomstig is uit het Engels die letterlijk kan worden vertaald als “geld terug”. Indien je in combinatie met een kredietkaart gebruik maakt van cashback dan wil dit vaak zeggen dat er een korting in mindering wordt gebracht op het aankoopbedrag van een dienst of product dat je met deze betreffende kaart hebt afgerekend. Op het maandelijkse rekeningoverzicht zal de cashback dan ook vaak duidelijk worden vermeld. Zo kun je exact bijhouden hoeveel korting het gebruik van je kredietkaart je op heeft geleverd.

Er zijn ook kredietkaarten waarmee je, bij het doen van een betaling met deze kaart, spaarpunten kunt verzamelen die je later in kunt wisselen voor contant geld of voor een korting bij een bepaald bedrijf of organisatie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een korting op de reservering van een hotelovernachting of een aankoop bij een bepaalde winkel. Voor elke euro die je met behulp van je kredietkaart hebt afgerekend, ontvang je dan bijvoorbeeld één spaarpunt of een zeker percentage aan korting die op het totale aankoopbedrag in mindering zal worden gebracht.

Wanneer krijg je geld terug?

Om te kunnen profiteren van cashback-acties die gekoppeld zijn aan een kredietkaart dien je in de regel wel aan een aantal voorwaarden te voldoen, zo moet je doorgaans onder andere:

  • je kredietkaart gebruiken bij een betaling (soms ook bij een geldopname),
  • een minimum transactiebedrag in acht nemen,
  • een betaling verrichten met je kredietkaart bij een bepaald bedrijf,
  • een betaling verrichten binnen onze landsgrenzen.

Wat de exacte voorwaarden zijn om deel te kunnen nemen aan een cashback-actie gekoppeld aan een kredietkaart is terug te vinden in de algemene voorwaarden van de kredietkaartmaatschappij. Over het algemeen zijn dergelijke voorwaarden na te lezen op de website van de betreffende kredietmaatschappij. Het is echter wel zaak om eerst goed na te gaan of een bepaalde kredietkaart ook daadwerkelijk werkt met cashback.

Biedt elke kredietkaart cashback?

Niet elke kredietkaart werkt met cashback waardoor je, voordat je een kaart aanvraagt, eerst goed moet onderzoeken of je de juiste formule in handen hebt. Zelfs binnen het aanbod van een kredietkaartmaatschappij zal niet elke kredietkaart immers dezelfde voordelen, en dus cashback, bieden.

Daarnaast kan de formule per kredietkaart verschillen:

  • je verzamelt spaarpunten bij elke betaling die je met je kredietkaart uitvoert,
  • je ontvangt een procentuele korting over het aankoopbedrag als je met je kredietkaart hebt afgerekend.

Een kredietkaart met cashback kan zich richten op een bepaald bedrijf waar je voor korting kunt sparen of waar je cashback zult ontvangen als je met je kredietkaart betaalt. Andere kredietkaarten geven je cashback ongeacht bij welk bedrijf je een betaling hebt verricht, maar bieden je alleen spaarpunten aan die je in kunt wisselen bij slechts één organisatie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20