Koers cryptomunt Ether stabiliseert in aanloop naar belangrijke upgrade van Ethereum-netwerk

Woensdagochtend tekende de munt Ether een verlies van 1 procent op. Op het moment van schrijven stond deze weer 1 procent in het groen. In de aanloop naar een technische aanpassing van de onderliggende Ethereum-blockchaintechnologie lijkt de koers zich dus te stabiliseren. De upgrade moet de manier waarop transacties worden verwerkt voorgoed veranderen.

Waarom is dit belangrijk?

De upgrade "Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559", ook wel bekend als de "London Upgrade", zal de manier veranderen waarop transacties worden verwerkt en zal zorgen voor duidelijkere prijzen voor deze transacties. Het zal ook het aanbod aan Ether-tokens inperken en waarschijnlijk de prijs ervan sterk doen stijgen.

Technisch gezien zal de upgrade plaatsvinden wanneer het 12.965.000ste blok op de blockchain is geverifieerd, weet Reuters.

Het Ethereum-netwerk ondersteunt een reeks projecten in de cryptowereld. Onder meer non-fungibele tokens (NFT’s) – crypto-assets die een immaterieel digitaal item vertegenwoordigen, zoals een afbeelding, video of in-game item – en vele gedecentraliseerde financiële toepassingen (of: DeFi) lopen op het systeem.

De koers van Ether is omhoog geschoten in de aanloop naar de upgrade, met een stijging van 40 procent in de afgelopen 15 dagen vanaf een recent dieptepunt. Het token is dit jaar meer dan verdrievoudigd in waarde en doet het daarmee beter dan de Bitcoin, ’s werelds grootste cryptomunt in marktwaarde. Niettemin zijn beide sterk gedaald in waarde ten opzichte van de boom in mei. Op het moment van schrijven schommelt de koers van Ether rond de 2.580 dollar.

Vast activum

Dan Morehead, CEO van crypto-investeringsfirma Pantera, vertelde aan Reuters dat de veranderingen ervoor zullen zorgen dat Ether meer als vast activum wordt gezien. Het zou aantrekkelijker worden om het aan te houden als oppotmiddel.

Pantera beheert 2,8 miljard dollar aan blockchain-gerelateerde activa en heeft geïnvesteerd in verschillende cryptobeurzen, waaronder Bitstamp, Coinbase, en regionale beurzen zoals het in Mexico gevestigde Bitso.

Cryptobeurzen Binance en OKEX zeiden eerder deze week dat ze verwachtten dat de upgrade zal plaatsvinden op 5 augustus, om 13:55 Belgische tijd.

Lees ook: Wat is het verschil tussen “proof of work” en “proof of stake” cryptomunten?

(jvdh)

Meer