Knokke wordt eerste stad ter wereld met eigen culinaire gids van Gault&Millau

De citymarketing van Knokke-Heist draait op volle toeren. De meest exclusieve badstad aan onze kust krijgt als eerste stad een eigen gastronomische gids van Gault&Millau.

Volgens Gault&Millau gaat het om een wereldprimeur. “Geen enkele andere gemeente over de hele wereld heeft een eigen culinaire Gault&Millau gids met een selectie van de betere adressen uit de regio, van toprestaurants tot lekkere speciaalzaken”, zegt de uitgever in een persbericht.

Er staan 148 adressen in uit de regio, gaande van restaurants over speciaalzaken tot beachbars en bruine kroegen. “Deze gids vormt een bekroning voor de talloze inspanningen die de gemeente samen met de lokale handelaars dagdagelijks levert om het gastronomisch landschap naar een nog hoger niveau te tillen.”

Leopold Lippens

De hoogst gequoteerde restaurants in de gids zijn: Bartholomeus (18/20) van de bekende topchef Bart Desmidt, Cuines,33 (17/20), Sel Gris (16,5/20), Il Trionfo (15,5/20), Caillou (15/20) en Escabèche (15/20).

De gids wordt gedrukt op 49.000 exemplaren. Het gros, 45.000 stuks, gaat naar het stadsbestuur, dat de gids gratis zal uitdelen aan inwoners, tweedeverblijvers en seizoenshuurders. Het gaat om een van de laatste projecten waar wijlen Leopold Lippens nog aan meegewerkt heeft als burgemeester.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20