Kinepolis tuimelt naar laagste koers in zeven jaar

De bioscoopketen Kinepolis sluit maandag 3,2 procent lager op 21,2 euro. Dat is zijn laagste koers in zeven jaar tijd. Ook de fitnessgroep Basic-Fit lijdt onder de vele sluitingen.

De Brusselse regering besliste zaterdag dat het bioscoopcomplex van Kinepolis in onze hoofdstad voor onbepaalde tijd moet sluiten. De kans bestaat dat dinsdag de Vlaamse regering een gelijkaardige beslissing neemt als ze strengere maatregelen aankondigt. Slecht nieuws voor het bedrijf en het aandeel verliest meer dan 3 procent.

In Amsterdam is de fitnessketen Basic-Fit dan weer de pineut. Die moet in België 109 van zijn 193 zaken sluiten door de strengere regels in Brussel en Wallonië. Ook hier is de vraag wat Vlaanderen dinsdag beslist. De groep doet er 4,7 procent af op het Damrak.

SAP onderuit

In de Bel20 draagt Ackermans & Van Haaren de rode lantaarn. De investeringsmaatschappij gaat 2,7 procent lager. Aan de andere kant staat de technologiegroep Barco met een winst van 1,1 procent na een horrorweek waarin het aandeel 17 procent onderuit ging door dramatische cijfers.

In Frankfurt vinden we de pineut van Europa. Het softwarebedrijf SAP gaat 21,7 procent lager omdat het bedrijf een omzet- en winstwaarschuwing de wereld instuurde. Het herstel na corona gaat iets minder vlot dan gedacht.

Vliegtuigmaatschappijen

En in navolging van de Amerikaanse beurzen gaan ook vliegtuigmaatschappijen in het rood. In Frankfurt verliest Lufthansa, de moedergroep van Brussels Airlines, 5,2 procent. Het bedrijf moet ‘extra besparingen‘ doorvoeren door de coronacrisis. In Londen verliest IAG, de eigenaar van British Airways, 7,6 procent.

De brede Europese index EuroStoxx50 verliest 2,9 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20