Kan de koers van Dogecoin met 30 procent stijgen? Volgens deze cryptoanalist is het mogelijk

De koers van mememunt Dogecoin is de afgelopen dagen stabiel blijven zweven rond de 0,36 dollar. Volgens cryptoanalist Akash Girimath zou een koersstijging tot 40 dollarcent wel eens het begin van een stierenrally van de Doge kunnen inluiden.

De prijs van een Dogecoin-munt (DOGE) staat op het moment van schrijven op zo’n 37 dollarcent. De koers van de mememunt met een Shiba Inu-hondje als logo bleef de afgelopen dagen opvallend stabiel. Sommige Dogecoin-stieren voelen daarom een rally van de cryptomunt aankomen, maar daar zijn wel enkele voorwaarden voor.

Volgens cryptoanalist Akash Girimath vertoont de hausse van 2 juni een teken dat de munt klaar is voor een nieuwe opwaartse trend. Op die dag schoot de koers van de munt omhoog van 31 naar 43 dollarcent. Dat was direct ook het hoogste prijspeil van de cryptomunt sinds 18 mei, wanneer de munt van 0,47 dollar neerwaarts begon te glijden richting een absoluut dieptepunt van 28 dollarcent. De koers van DOGE had niet meer zo laag gestaan sinds midden april.

Weerstandslijn van 40 cent doorbreken

Door de recente stabilisering van de munt is het mogelijk dat de munt klaar is voor een impulsieve, en potentieel explosieve, prijsschommeling, schrijft Girimath. De cryptoanalist meent wel dat Dogecoin daarvoor eerst een cruciaal ankerpunt zal moeten doorbreken.

Die drempel zou op 40 dollarcent liggen. Die prijs is in het verleden al een weerstandslijn voor de mememunt gebleken. Vervolgens zou de munt door het enthousiasme van de kopers onmiddellijk met 12 procent stijgen naar een koers van 0,45 dollar, een tweede symbolische weerstandslijn.

Als de koers van de munt er in zou slagen om daarover te klimmen, zou die zelfs met een extra 30 procent kunnen stijgen. Dat zou de munt opnieuw ver boven de 50 dollarcent brengen, een niveau dat niet meer gehaald werd sinds 17 mei.

Een klim van de huidige 37 dollarcent naar 40 dollarcent en daarna de kaap van 50 dollarcent komt overeen met een stijging met 35 procent. Zelfs als dit scenario zich niet voordoet, zou een stijging van 40 naar 48 dollarcent al een serieuze hausse van 20 procent betekenen.

Twittergedrag Musk kan roet in het eten gooien voor DOGE-beleggers… of niet

De uitkomst valt moeilijk te voorspellen omdat de koers van Dogecoin nauw verweven is met de Twitter-uitlatingen van SpaceX- en Tesla-baas Elon Musk.

Zo kunnen tweets van de Zuid-Afrikaanse techmiljardair de prijs van de mememunt de pan uit doen rijzen, wat al verschillende keren gebeurd is. Maar interventies van Musk kunnen ook evengoed de koers van Dogecoin de dieperik in sturen. Dat gebeurde toen Musk op het Amerikaanse programma Saturday Night Live de cryptohandel een ‘zwendel’ noemde en op een ludieke manier zijn intenties verklaarde om de munt ‘naar de maan’ te brengen.

Een groeiende meerderheid binnen de cryptowereld wil inmiddels dat Musk stopt met tweeten over de digitale munten. Zo zou hij met zijn tweets ook al schade hebben toegebracht aan de koersontwikkeling van ‘s werelds grootste cryptomunt Bitcoin.

Volgens Girimath blijft het in ieder geval afwachten of de grens van 40 dollarcent kan doorbroken worden of niet. Als dit niet zou lukken, zou dat een teken zijn dat de kopers van Dogecoin-munten nog te zwak zijn, waardoor de prijs zelfs opnieuw in een neerwaartse trend zou kunnen terechtkomen.

In dat geval voorspelt de cryptoanalist dat er een uitverkoop van de munt zou voorvallen, wat de koers van de mememunt zelfs naar een niveau van 0,29 dollar kunnen trekken.

Ook opgemerkt: ‘To the moon’ in Miami

Wat er er ook zal gebeuren, het legertje van Dogecoin-beleggers zal nooit hun pogingen staken om de koers van hun grapmunt ‘naar de maan’ te brengen.

Tijdens de Bitcoin-conferentie in Miami dit weekend nam één van hen zelfs ongevraagd het podium tijdens een panelgesprek om een duidelijke boodschap te verkondigen:

Lees ook: Kan ‘ultrageheime’ cryptomunt Oxen de Dogecoin voorbijsteken in waarde?

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.