Johny – Xavier uit F.C. De Kampioenen – Voners (74) overleden

Acteur Johny Voners, geboren als Johny Hoebrechts, is dinsdagavond overleden. Hij raakte vooral bekend dankzij zijn rol als Xavier Waterslaeghers in de komedieserie F.C De Kampioenen.

Voners overleed dinsdagmiddag in intieme kring aan de gevolgen van kanker. Hij leed aan huidkanker sinds de zomer van 2018, met ook uitzaaiingen in de botten. Vorige maand meldde de VRT nog dat de voorbereidingen van een nieuwe reeks van ‘F.C. De Kampioenen’ stilgelegd werden, wegens zijn behandeling.

Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waar hij les kreeg van acteur Nand Buyl. In de jaren zeventig was hij verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel. Maar het was vooral zijn rol van Xavier Waterslaeghers in ‘F.C. De Kampioenen’ waarmee Johny Voners televisiegeschiedenis schreef.

‘De familie en dierbaren van Johny willen dit droevige nieuws in alle sereniteit verwerken. Ze vragen daarom hun privacy te blijven respecteren’, klinkt het in een mededeling van de openbare omroep. ‘Bij Eén zijn we ook heel bedroefd door dit nieuws. We wensen de familie en dierbaren van Johny Voners onze innige deelneming.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20