Zangeres Sinéad O’Connor overleden op 56-jarige leeftijd

De Ierse zangeres Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden. Zo laat haar familie weten in een statement aan BBC. De zangeres is vooral bekend van haar iconische nummer Nothing Compares 2 U.

De zangeres Sinéad O’Connor is overleden. Ze werd 56 jaar oud. Sinéad O’Connor kende haar grootste succes in 1990 met haar interpretatie van het nummer Nothing Compares 2 U van Prince.

56 jaar

Sinéad O’Connor werd geboren op 8 december 1966 in de Ierse hoofdstad Dublin. Toen ze 15 jaar oud was, werd ze in een klooster geplaatst nadat ze betrapt werd op winkeldiefstal. Daar stimuleerden ze haar om muziek te maken. In 1987 bracht ze haar debuutplaat ‘The Lion and the Cobra’ uit, maar het was met haar tweede album ‘I Do Not Want What I Haven’t Got’ dat ze doorbrak bij het grote publiek.

In 2017 veranderde O’Connor voor de eerste keer haar naam. Dat deed ze naar eigen zeggen omdat ze zich wilde “losbreken van de patriarchale slavennamen”. Ze koos toen voor de naam Magda Davitt. Een jaar later bekeerde de zangeres zich tot de islam en veranderde ze opnieuw haar naam naar Shuhada’ Sadaqat. Maar ze bleef de naam Sinéad O’Connor gebruiken voor haar muzikale werk.

De zangeres laat drie kinderen achter. Haar zoon Shane stapte in januari vorig jaar op 17-jarige leeftijd uit het leven. Een week later is Sinéad O’Connor zelf opgenomen nadat ze tweette dat ze zich ook van het leven zou beroven. Een van de laatste tweets van de zangeres was ook gericht aan haar zoon. Bij een foto met hem schreef ze: “Ik leef sindsdien als een nachtwezen, een zombie. Hij was de liefde van mijn leven, de lamp van mijn ziel. Wij waren één ziel in twee helften. Hij was de enige persoon die onvoorwaardelijk van me hield.”

Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak van de zangeres is.

Wie met vragen zit over zelfdoding, of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Meer