Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey over Musk-deal: “Elon is de unieke oplossing die ik vertrouw”

Jack Dorsey, medeoprichter van het microblogplatform Twitter, is laaiend enthousiast over het feit dat de rijkste man ter wereld aan het roer komt van zijn geesteskind. Tesla-CEO Elon Musk bereikte gisteren namelijk een overeenkomst met het bestuur van Twitter om het socialemediabedrijf te kopen voor ruwweg 44 miljard dollar.

Dorsey, die het bedrijf in 2013 naar de beurs bracht, zei dat Twitter “eigendom” is geweest van Wall Street en dat het van de beurs halen de “juiste” eerste stap is. Hij heeft nog een belang van 2,36 procent in het bedrijf, volgens gegevens van het persagentschap Bloomberg.

“Twitter als bedrijf is altijd mijn enige probleem geweest en mijn grootste spijt”, schreef Dorsey in onderstaande thread. “In principe geloof ik niet dat iemand Twitter zou moeten bezitten of leiden. Het wil een publiek goed zijn op een protocolniveau, geen bedrijf. Maar om het probleem van een bedrijf op te lossen, is Elon de enige oplossing die ik vertrouw. Ik vertrouw op zijn missie om het licht van het bewustzijn te verspreiden”, klonk het.

Intellectuele sparringpartners

Musk en Dorsey zijn de voorbije maanden vaak intellectuele sparringpartners geweest over verschillende onderwerpen op … Twitter. Zo lijken ze gelijkaardige standpunten in te nemen over onder meer de (ongebreidelde) vrijheid van meningsuiting (erg belangrijk), de waarde van cryptomunten (groot) en de beloftes van Web 3.0 (bedenkelijk).

Sinds zijn vertrek bij Twitter focust Dorsey zich voornamelijk op Bitcoin. Dat doet hij met zijn betaalbedrijf Block, dat het vergemakkelijken van betalingen in de meest waardevolle cryptomunt als missie heeft. Ook buigt Block zich over oplossingen om beleggers op veiliger wijze Bitcoin te laten bewaren; zo is het al een tijdje aan een hardware crypto-wallet aan het werken.

(am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20