Square haalt opnieuw forse winst uit Bitcoin en kondigt ambitieuze cryptoplannen aan

Square werkt een eigen wallet voor Bitcoin en een gedecentraliseerde cryptobeurs. Jack Dorsey’s betalingsbedrijf zag zijn crypto-inkomsten in het derde kwartaal wel dalen vanwege de relatieve stabiliteit van de Bitcoinkoers.

Square, het betalingsplatform van Twitter-baas Jack Dorsey, deelde in een winstoproep mee dat zijn peer-to-peer-betaaldienst Cash App vorig kwartaal zo’n 1,8 miljard dollar winst uit Bitcoin heeft gehaald. De brutowinst uit cryptomunten komt neer op zo’n 42 miljoen dollar, een toename van 115 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De inkomsten uit Bitcointransacties liggen wel een pak lager dan in het tweede kwartaal. Volgens Square heeft dat te maken met de “relatieve stabiliteit van de prijs van Bitcoin”. Dat zou invloed gehad hebben op de “handelsactiviteiten in vergelijking met vorige kwartalen”.

Er was inderdaad niet zoveel actie voor ‘s werelds grootste cryptomunt tussen juli en september. De cryptomunt schommelde in die maanden tussen een koersniveau rond de 30.000 en 40.000 dollar. Pas tegen het einde van september ontketende er zich een monsterrally, die uitmondde in een nieuwe all-time high.

Gedecentraliseerde ambities

Square-baas en techmiljardair Jack Dorsey staat inmiddels bekend als een heuse Bitcoinstier. Dorsey gelooft dat Bitcoin de voornaamste munteenheid van het internet en de wereld kan worden. Dat weerspiegelt zich ook in het beleid van zijn betalingsbedrijf.

Square herhaalde op de winstoproep dat het geen plannen heeft om ooit diensten voor andere cryptomunten dan Bitcoin aan te bieden. Het bedrijf zal zich nu volledig richten op het ontwikkelen van hardware wallets (zogenoemde “cold wallets”), waar beleggers de toegangssleutels tot hun Bitcoins veilig kunnen bewaren. Square wil ook diensten aanbieden die het mogelijk maken voor individuen en bedrijven om Bitcoins te minen. Dergelijke diensten bestaan al in de Verenigde Staten. Investeerders kunnen er miningcomputers “huren” en delen in de eventuele winsten uit het graven naar Bitcoins.

Cryptobeurs

Verder zal Square op 19 november een zogenoemde “white paper” (een document dat beschrijft hoe een nieuwe technologie zal werken) uitbrengen over TBD, een nieuwe divisie van Square. TBD zal zich bezig houden met het ontwikkelen van een eigen gedecentraliseerde cryptobeurs voor Bitcoin.

De aandelen van Square zakten donderdag met bijna 5 procent na de aankondiging van de kwartaaluitslagen.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20