Square, Jack Dorseys betaalbedrijf, verandert naam in Block

Vanaf 10 december heeft het andere bedrijf dat is opgericht door ex-Twitterbaas Jack Dorsey, een nieuwe naam. Het bedrijf voor mobiele en elektronische betalingen Square wordt Block, om een voor de hand liggende reden…

Bijzonder veel nieuws waarbij Jack Dorsey centraal staat deze week. Na het overdragen van zijn positie als CEO van Twitter aan Parag Agrawal, is het nu de beurt aan zijn betaalbedrijf Square om veranderingen aan te kondigen. Het gaat hier niet om hiërarchische aanpassingen, maar om een naamswijziging. Zeg niet meer Square, maar Block. Een verandering die ingaat op 10 december en die de steeds toenemende belangstelling van het bedrijf voor cryptomunten en andere blockchaintechnologieën onderstreept.

Steeds meer gericht op cryptomunten en blockchain

“Block heeft een nieuwe naam, maar ons doel van economische emancipatie blijft hetzelfde. Hoe we ook groeien of veranderen, we zullen tools blijven maken om de toegang tot de economie te helpen vergroten”, stelde Dorsey, medeoprichter van wijlen Square, gerust.

Het DNA van het bedrijf blijft dus hetzelfde. Het gaat er niet om de formule te veranderen, maar om de grote genegenheid jegens cryptomunten en blockchaintechnologie te etaleren (en concretiseren). De medeoprichter van het bedrijf kondigde recent namelijk de bouw van een hardware Bitcoin-wallet aan. Dorsey liet zich in oktober ook ontvallen dat er een mining-systeem binnen Block wordt opgezet, maar er is voorlopig nog niets bevestigd.

Buurtfeestjes

“De (nieuwe) naam heeft veel geassocieerde betekenissen voor het bedrijf – bouwblokken, buurtblokken en hun lokale bedrijven, gemeenschappen die samenkomen op block party’s (buurtfeestjes) met muziek, een blockchain, een stuk code, en obstakels die overwonnen moeten worden”, aldus Square/Block in een blogpost.

In werkelijkheid zal de naamsverandering niet veel veranderen voor aandeelhouders of gebruikers van Blocks diensten. De ticker van het bedrijf op de New Yorkse beurs (NYSE) zal “SQ” blijven – althans voorlopig. Deze verandering “laat echter ruimte voor andere groeiprojecten”, aldus de groep, die naar verwachting in de komende maanden meer bekend zal maken. 

(lb/lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20