Jack Dorsey treedt af als Twitter-CEO

Twitter-baas en techmiljardair Jack Dorsey zou zijn rol als CEO van het socialemediaplatform weldra verlaten. Dat menen bronnen van CNBC-journalist David Faber.

De 45-jarige Amerikaan richtte in 2006 Twitter mee op. In 2009 stampte hij ook samen met Jim McKelvey het betaalbedrijf Square op. Dorsey bevestigde maandagavond het nieuws via zijn persoonlijke Twitter-profiel.

Vermogensbeheerder en Twitter-aandeelhouder Elliott Management zou in 2020 al eens een poging ondernomen hebben om Dorsey te vervangen als CEO. Dat gebeurde toen niet omdat het bedrijf een deal kon sluiten met de ploeg van Twitter.

Dorsey moest kiezen tussen Twitter en Square

Elliott-oprichter en miljardair Paul Singer zou echter recent opnieuw de rol van Dorsey in vraag gesteld hebben. Singer meent dat Dorsey niet beide bedrijven (Twitter en Square) zou moeten leiden. De belegger eiste dat Dorsey zijn rol als CEO bij één van de twee bedrijven zou opgeven. Blijkbaar heeft Dorsey ervoor gekozen om aan het roer van Square te blijven.

Parag Agrawal, de huidige chief technology officer van Twitter, zal Dorsey opvolgen. Hij zal er voor moeten zorgen dat Twitter zijn gewaagde doel van 315 miljoen dagelijks actieve gebruikers, die ook inkomsten genereren, kan bereiken tegen 2023. Het bedrijf wil in dat jaar ook zijn jaarlijkse omzet verdubbelen.

Crypto-ambities

Dat Dorsey kiest voor betaalbedrijf Square komt niet geheel als een verrassing. Dorsey maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat hij bijzonder ambitieuze cryptoplannen heeft voor Square. Zo wil hij een Bitcoin-wallet, -miningdienst en -handelsplatform opzetten met het betaalbedrijf.

Het aandeel van Twitter steeg alvast met 11 procent in reactie op de, tot nu toe onbevestigde, geruchten. Kort nadat het nieuws uitbrak, werd de handel in Twitter-aandelen tijdelijk opgeschort.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20