Investeren in hotelkamers: dit moet je weten

Dat je kan investeren in serviceflats of studentenkoten weten we allemaal al. Maar de nieuwste trend is het investeren in hotelkamers of hotelsuites. Dat is niet langer weggelegd voor grote bedrijven, ook particulieren kunnen op deze manier hun geld laten renderen. We leggen je alles uit wat je moet weten voor je hieraan begint.

Investeren in hotelsuites werkt op een andere manier dan bij traditionele vastgoedinvesteringen. Je koopt via notariële akte een fysieke hotelkamer, maar wordt daardoor ook mede-eigenaar van het hotel. De opbrengst is niet afhankelijk van de concrete verhuur van jouw suite, maar van het hele hotelcomplex. De inkomsten worden verdeeld onder de eigenaars, dus ook de opbrengsten van alle andere kamers, de hotelbar of het restaurant en diensten. Doordat het om verhuur op korte termijn gaat, liggen de huurprijzen daarvan een stuk hoger dan bij langetermijnverhuur. 

Wie zorgt voor de uitbating van het hotel?

Het grootste voordeel aan investeren in hotelkamers, is dat jij als verhuurder al het werk uit handen geeft. In het geval van projectontwikkelaar Fjord RED werken zij steeds samen met bekende en betrouwbare partners met veel ervaring, zoals Accor. Er wordt een franchise afgesloten met deze partner, maar de ontwikkelaar staat wel zelf in voor de uitbating van het hotel. Tijdens een jaarlijkse algemene vergadering blijf jij als verhuurder vervolgens op de hoogte van het reilen en zeilen achter de schermen van jouw hotel. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over schade, wanbetalers of onderhoud van de kamer.

Wat is de opbrengst van een investering in een hotelkamer?

De grootste troef van een succesvol hotel is een goede ligging. Een hotelcomplex op een strategische en populaire locatie zal al snel heel wat meer opbrengen dan een onfortuinlijk gelegen hotel. Een hotel zoals Mövenpick Brussels, nabij Brussels Airport, verschillende bedrijven en op minder dan 3 kilometer van het NAVO-hoofdkwartier, is een voorbeeld van zo’n hotel op een toplocatie. Het is het nieuwste premium hotel van de Europese marktleider Accor en beschikt over hotelsuites, een rooftop restaurant, een skylounge, een fitness, expatverblijven en een ondergrondse parking.

Wie investeert in een luxueuze hotelsuite in Mövenpick Brussels deelt in 90% van de nettowinst van het hotel. En dat terwijl je al een hotelkamer kan aankopen vanaf 179.000 euro. Je investering is bovendien niet gevoelig voor inflatie, want de verhuurprijzen van de kamers stijgen mee.

Hoe ziet het eigenaarschap van een hotelkamer eruit?

Net zoals bij klassiek vastgoed, word je eigenaar van je hotelkamer via een notariële akte. Je kan je kamer dus ook laten erven door je kinderen, wegschenken of verkopen. Je verkoopt de kamer bovendien aan de prijs die je zelf bepaalt, al is het steeds een goed idee om bij vastgoed op lange termijn te investeren om extra hoge opbrengsten te verkrijgen. Bij aankoop betaal je registratierechten en btw, maar geniet je wel van een fiscaal voordeel. Als eigenaar heb je ook het recht om zelf te overnachten in jouw hotelkamer, maar ook in andere kamers binnen dezelfde groep en dat voor familie tot en met de tweede graad.

Interesse in een investering zonder zorgen met gegarandeerd rendement op lange termijn? Vraag dan nu snel de gratis brochure aan van Fjord RED over Mövenpick Brussels.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.