Indiaas dorp viert inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris

Ook in het Indiase dorp Thulasendrapuram wordt de inauguratie van de Amerikaanse president Jim Biden en vice-president Kamala Harris gevierd. Thulasendrapuram is immers het dorp waar meer dan een eeuw geleden de grootvader van Kamala Harris, langs moederszijde, werd geboren.

Het succes van Harris werd in Thulasendrapuram, een dorp 320 kilometer ten zuiden van de Indiase stad Chennai, gevierd met het afsteken van vuurpijlen de distributie van voeding.

Vuurpijlen

‘Kalenders met de gezichten van Joe Biden en Kamala Harris zijn door een coöperatie in het dorp verspreid,’ getuigde een lokale winkelier tegenover het persbureau Reuters. ‘Een plaatselijk politicus hield bovendien een speciaal gebed en dorpelingen deelden al sinds de ochtend snoep uit en staken vuurpijlen af.’

Kamala Harris is de dochter van een Indiase moeder en een Jamaicaanse vader. Haar ouders emigreerden beiden naar de Verenigde Staten om hun studies af te maken. Kamala Harris bezocht Thulasendrapuram toen ze vijf jaar oud was. Ze kan zich nog herinneren met haar grootvader op het strand van Chennai te hebben gewandeld.

In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen hadden de dorpelingen van Thulasendrapuram in de lokale Hindu-tempel al een ceremonie opgezet om Harris succes te wensen. De democratische overwinning werd in het dorp nadien met vuurpijlen en versnaperingen gevierd. Tevens werden bloemen geofferd.

Toekomst

Posters van Harris versieren nog altijd vele huisgevels van Thulasendrapuram, waar velen ook hopen dat Kamala over vier jaar Joe Biden als volgende president van de Verenigde Staten zal opvolgen.

De Indiase zandkunstenaar Sudarsan Pattnaik heeft op het strand van Puri een sculptuur van Biden en Harris gemaakt. Kamala Harris wordt de eerste vrouw, de eerste zwarte Amerikaan en de eerste Aziatische Amerikaan die het ambt van vice-president mag opnemen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20