Kamala Harris krijgt nieuwe Vogue-coverfoto na ophef

Modetijdschrift Vogue zal een nieuw magazine uitbrengen met vicepresident Kamala Harris op de cover, dit keer met de juiste foto. Met een bijzondere inauguratie-editie hoopt het blad de fout van vorige week recht te zetten.

Een casual Kamala Harris, die straks officieel vicepresident van de Verenigde Staten wordt, prijkte vorige week op de cover van Vogue. Ze droeg een zwart pak met daaronder een paar sneakers. Op de achtergrond zijn de kleuren te zien van haar studentenclub.

Reden tot ophef, want volgens The Huffington Post-journalist Yashar Ali beslisten Harris en Vogue samen dat er een andere foto op de voorkant van het magazine zou komen. Daarop droeg ze een stijlvol poederblauw pak met een zachte geelachtige achtergrond. In de digitale editie van Vogue werd wel voor dit laatste kiekje gekozen.

‘Toegankelijk en authentiek’

In een verklaring van Vogue-hoofdredacteur Anna Wintour klonk het toen dat ze vonden dat ‘de vicepresident op deze manier ook goed wordt weergegeven. Ze ziet er heel toegankelijk en authentiek uit, een van de speerpunten van de Biden/Harris-regering. Voor ons is ze op beide foto’s even krachtig.’

Volgens Ali was de entourage van Harris echter niet te spreken over de plotse verandering van gemaakte afspraken, zonder hen hierover op de hoogte te brengen. Ook Twitter stond op zijn achterste poten.

Ter compensatie brengt Vogue nu een extra editie uit, met de ‘juiste’ foto op de cover. De zogenaamde inauguratie-editie is vanaf nu te bestellen op de website van Vogue, al maakte het tijdschrift niet bekend hoeveel exemplaren er beschikbaar zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20