Impossible Foods-CEO krabbelt terug: ‘McDonald’s-deal niet weg’

Impossible Foods heeft een grote deal met McDonald’s niet laten liggen, laat CEO Patrick Brown weten. Volgens de topman is er verkeerd gecommuniceerd over de toekomstplannen van Impossible Foods.

Begin deze week circuleerde het bericht dat Impossible Foods, een plantaardige burgerproducent, een mogelijk deal met fastfoodketen McDonald’s zou afwijzen.

‘Niet waar’

‘Volledig onwaar’, zegt Brown daar nu over. Het bericht kwam na een interview met Reuters, dat volgens Brown verkeerd geïnterpreteerd is.

In het interview zei Brown naar verluidt dat het ‘dom zou zijn voor Impossible Foods om een zeer grote klant als McDonald’s proberen binnen te halen’ omdat de productie van Impossible Foods onmogelijk kan volgen. Eerst moet Impossible Foods groeien. Dat deden ze al met onder andere een kapitaalverhoging.

Aan Business Insider zegt ‘iedereen die in de vleesbusiness wil verkopen aan consumenten, een target is voor ons’. Hij herhaalde dat er geen sprake is van ‘geen interesse’ in een deal met McDonald’s.

Productie vergroten

Brown bevestigde wel dat Impossible Foods inderdaad de productiecapaciteit nog moet omhoog schroeven. Het bedrijf heeft volgens hem ‘een harde les geleerd’ toen de vraag naar hun producten, plantaardige vleesvervangers, piekte na een voorstelling op techbeurs CES 2019. Toen kon Impossible Foods de vraag nauwelijks bijhouden.

‘Een deel van die les is dat we uiteraard niet zullen toezeggen op contracten die een heel grote schaal hebben, tot we zeker zijn van onze capaciteit om de aflevering te verzekeren’, zegt Brown nog.

Intussen maakt Impossible Foods wel degelijk burgers voor Burger King: de Impossible Whopper.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20