Impossible Foods wil verdubbelen in waarde na kapitaalronde

De maker van de vleesloze Impossible Burger zou 400 miljoen dollar willen ophalen en hoopt daarmee tussen 3 en 5 miljard waard te worden. Nu is hij 2 miljard waard.

Het bedrijf is in gesprek met potentiële investeerders. Onder de huidige geldschieters zitten sterren als tennisster Serena Williams en zangeres Katy Perry, maar ook investeringsfondsen.

De Californische nepvleesfabrikant haalde in totaal al 678,5 miljoen op, volgens de marktonderzoeker Crunchbase.

Beursgang

De kapitaalronde zou volgens bronnen van het persagentschap Reuters de voorbode kunnen zijn voor een beursgang volgend jaar. Impossible Foods profiteert daarmee van het momentum. Mensen zijn zich bewuster van wat ze eten en kiezen vaker voor vleesloze alternatieven.

Concurrent Beyond Meat ging in mei naar de beurs en zag zijn beurswaarde sindsdien verdriedubbelen. Zijn waarde schommelt rond de 5 miljard.

‘We moeten alle opties bekijken om onze langetermijngroei aan te jagen. Maar we hebben nog niets aangekondigd over een beursgang’, zegt een woordvoerder van Impossible Foods aan Reuters.

Overwaardering

De nepvleesmarkt bracht vorig jaar wereldwijd 4 miljard euro op. Volgens experts kan dat oplopen tot 6 miljard in 2023.

Analisten stellen zich wel vragen over de eventuele overwaardering van de nepvleesmarkt, die de afgelopen jaren in sneltempo gegroeid is. Het aandeel van Beyond Meat staat ondertussen al de helft lager dan op zijn hoogtepunt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20