Vegetarische burgermaker Impossible Foods haakt af als leverancier van McDonald’s

Impossible Foods wou de vegetarische lijn van McDonald’s verzorgen, maar trekt zich nu terug.

Volgens Impossible Foods kunnen ze momenteel niet de stabiele productie voorzien die een deal met fastfoodgigant McDonald’s zou vergen. In welk stadium de gesprekken met McDonald’s al zaten, is niet duidelijk.

Impossible Foods rivaal, Beyond Meat, zag een sterke beursdag na de aankondiging. Het aandeel van Beyond Meat steeg met 12,5 procent.

Concurrentie doet het goed

Impossible Foods had op techbeurs CES net een plantaardig alternatief voor varkensvlees voorgesteld. Het zag er dus niet slecht uit voor de veggieproducent uit Californië.

Impossible Foods CEO Pat Brown zegt aan Reuters dat ‘het dom zou zijn om nu mee te dingen naar deze deal. (…) Meer klanten hebben doet ons op dit moment geen goed, tot we de productie kunnen versnellen.’

Zowat alle grote burgerketens werken aan een uitbreiding van hun vegetarisch aanbod. Impossible Foods leek lang een logische kandidaat voor zo een deal, maar is nu zelf geen vragende partij meer.

Burger King

Vorig jaar sloot Impossible Foods wel een deal met Burger King. Het resultaat, een ‘Impossible’ sojaburger, is nu verkrijgbaar. Impossible Foods wil nu vooral inzetten op een verdubbeling van de productie.

In september testte McDonald’s wel al een zogenaamde PLT-burger in Canada. PLT staat voor ‘Plant, Lettuce and Tomato’. Die is gemaakt door Beyond Meat. In de Verenigde Staten heeft McDonald’s echter nog geen vaste vegetarische burger.

In België bestaat er bijvoorbeeld wel een vegetarisch alternatief bij Burger King, maar er komt wel kritiek op de burger. Die wordt namelijk gebakken op dezelfde plaat als vleesburgers. In België wordt de vegetarische burger geproduceerd door De Vegetarische Slager.

Meer