Plantaardige Whopper van Burger King ‘niet geschikt voor vegetariërs’

Burger King heeft in het Verenigd Koninkrijk een plantaardige burger gelanceerd, de Rebel Whopper, maar ironisch genoeg is hij niet geschikt voor die hard-vegetariërs. De burger wordt namelijk op dezelfde bakplaat gebakken als de vleesburgers.

Na het succes van de plantaardige ‘Impossible Whopper’ in de VS, lanceerde Burger King ook in Europa twee veggieburgers, ‘Rebel Whopper’ en ‘Rebel Chicken King’. Dat is het geval in 20 landen, waaronder ook in België. De fastfoodketen werkt hiervoor samen met de Nederlandse fabrikant De Vegetarische Slager. De pastei bestaat uit soja, tarwe, groenteolie, kruiden en ajuin.

Sinds maandag is de ‘Rebel Whopper’ beschikbaar in de Britse Burger King. Maar nu blijkt dat de veggieburger op dezelfde plaat gebakken wordt als de vleesburgers. ‘Om dezelfde grillsmaak te bekomen’, zo staat er te lezen op de website van Burger King. ‘Door gedeeld kookmateriaal zou hij niet geschikt kunnen zijn voor vegetariërs.’

‘Gericht op flexitariërs’

De Rebel Whopper is dus gericht op flexitariërs, laat de fastfoodketen optekenen, mensen die er bewust voor kiezen om soms geen vlees te eten.

Een gelijkaardig verhaal in de VS, wat de ‘Impossible Whopper’ betreft. En daar heeft Burger King een proces aan zijn been. In november 2019 sleepte een veganistische klant de keten voor de rechter voor ‘het besmetten van haar plantaardige burgers’.

Voorlopig geen proces in het Verenigd Koninkrijk. Maar op Twitter zijn er wel veel vegetariërs die hun ongenoegen de wereld insturen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20