De populairste auto’s op een rij: elektrische wagens niet voor particulieren weggelegd

Terwijl bedrijven steeds meer de omschakeling maken naar elektrisch rijden, blijven huishoudens grotendeels voor verbrandingsmotoren kiezen. Dat blijkt uit een analyse van Febiac, de Belgische federatie van bedrijven binnen de auto-industrie.

Waarom is dit belangrijk?

Europa wil de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren fors verminderen. Om dat te kunnen realiseren, stelde de EU in 2020 een Europese Green Deal op: een reeks van initiatieven met als doel Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Een deel van het pakket is dat er vanaf 2035 een verbod zal komen op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselwagens. Europa wil namelijk extra inzetten op emissievrije voertuigen, maar daar blijkt de doorsnee burger niet het geld voor te hebben.

De essentie

Bedrijven maken almaar meer de omschakeling naar elektrisch rijden, terwijl particulieren blijven kiezen voor een wagen met een verbrandingsmotor.

  • Bedrijven kopen steeds meer elektrische wagens. Zo zijn de Volvo XC40 en Peugeot 308 het meest populair, gevolgd door de BMW X1, X3 en Serie 3. 
  • Particulieren zijn minder geneigd de omschakeling te maken. De voornaamste reden daarvoor zou het prijsverschil zijn. Benzinewagens zijn goedkoper en maken daarom vandaag de dag nog
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20