Hoe kies je het perfecte spaarboekje?

Verschillende banken hebben de afgelopen weken de spaarrente opgetrokken. Daardoor brengen enkele spaarrekeningen nu een veelvoud op van wat je bij de traditionele banken krijgt, zijnde 0,11 procent. Toch is het geen goed idee om enkel naar de spaarrente te kijken wanneer je een nieuw spaarboekje zoekt.

Waarom is dit belangrijk?

Door de recente renteverhogingen zullen ongetwijfeld veel spaarders overwegen om hun geld over te hevelen naar een andere bank. Ons land telt intussen opnieuw twee spaarboekjes die 1 procent of meer opbrengen.

De essentie: door het verstrakkende geldbeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) krijgen de banken opnieuw een vergoeding (0,75 procent) als ze geld stallen bij de nationale centrale banken, zoals de Nationale Bank van België (NBB). Voor de zomervakantie moesten ze nog een strafrente van 0,5 procent betalen. De financiële instellingen hebben met andere woorden meer ruimte om hun spaarders een hogere rente te geven.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer