Google stelt verplichte terugkeer naar kantoor uit tot 2022

De tienduizenden “Googlers” wereldwijd mogen nog enkele maanden langer van thuis uit werken. CEO Sundar Pichai stelt de verplichte terugkeer naar kantoor uit, en dat is niet de eerste keer.

In navolging van Amazon en Facebook stelt nu ook techreus Google de verplichte terugkeer van zijn tienduizenden werknemers wereldwijd uit tot januari 2022. De nieuwe richtdatum is 10 januari. Tot die datum blijft thuiswerk mogelijk voor alle Googlers die dat wensen, ook al is hun lokale kantoor misschien al weer opengegaan. Werken op kantoor gebeurt vandaag al op verscheidene Google-locaties, maar alleen op vrijwillige basis.

Na 10 januari kunnen de landen en de locaties beslissen om al hun personeel weer naar kantoor terug te roepen, afhankelijk van de lokale Covid-situatie. “Om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende tijd heeft om te plannen, zal je 30 dagen vooraf verwittigd worden”, zegt CEO Sundai Pichai in een blogpost aan het personeel. Dat betekent dat een algemene terugkeer mogelijk pas in februari zal plaatsvinden.

Eerder was er sprake van september en later van midden oktober 2021. “Op sommige locaties, zijn de omstandigheden aan het verbeteren, maar in veel delen van de wereld blijft de pandemie onzekerheid creëren”, legt Pichai het nieuwe uitstel uit.

Vaccinatie is in principe verplicht voor de kantoorwerkers.

“Reset days”

Net als eerder in de coronacrisis gunt Pichai zijn personeel twee dagen extra rust: 22 oktober en 17 december , twee vrijdagen, heeft hij aangevinkt als “global reset days“, zodat het personeel de batterijen kan opladen.

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20