Facebook stelt heropening kantoren uit tot 2022

Facebook gaat nog even wachten om de kantoren te heropenen. Door de Delta-variant van het coronavirus wachten almaar meer bedrijven om hun personeel opnieuw te ontvangen.

Overal ter wereld is de Delta-variant van het coronavirus aan een opmars bezig. Ook de Verenigde Staten ontsnappen niet aan de kwalijke gevolgen die de nieuwe variant met zich meebrengt. Het aantal besmettingen in het land loopt fors op. Dagelijks komen er zo’n 100.000 nieuwe gevallen bij. Meer en meer bedrijven, waaronder de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley en de techgigant Google, verplichten hun werknemers dan ook om zich te laten vaccineren als ze binnenkort opnieuw op kantoor willen werken.

Terug naar het kantoor in 2022

Andere bedrijven stellen dan weer de heropening van de kantoren uit. De e-commercegigant Amazon liet vorige week bijvoorbeeld weten dat de verplichte terugkeer naar kantoor wordt uitgesteld tot januari 2022. Facebook treedt nu in de voetsporen van Amazon. Het personeel wordt pas in januari 2022 opnieuw op kantoor verwacht.

“Gegevens, niet data, is wat onze aanpak voor terugkeer naar het kantoor drijft”, laat Chloe Meyere, woordvoerder van Facebook, in een verklaring weten. “Gezien de recente gezondheidsgegevens waaruit blijkt dat het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt, ten gevolge van de Delta-variant, hoeven onze teams in de VS pas in januari 2022 terug te keren naar het kantoor.” Meyere voegde eraan toe dat de nieuwe heropeningsdatum ook geldt voor enkele landen buiten de VS.

Sommige bedrijven wachten langer

Andere bedrijven wachten nog een beetje langer om hun werknemers opnieuw te verwelkomen. Lyft, het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, vraagt het personeel om pas in februari 2022 terug te keren naar het kantoor.

Het ziet er overigens naar uit dat sommige bedrijven hun werknemers onder druk zullen zetten om opnieuw naar het kantoor te komen zodra dat mogelijk is. Dat zorgt soms voor vreemde taferelen. Google gaat bijvoorbeeld een verplichte vaccinatie opleggen aan wie wil komen werken in het kantoor. Tegelijk zet het bedrijf het mes in de lonen van mensen die wensen te telewerken na de coronapandemie. Dat blijkt uit een salaristool van Google die het persagentschap Reuters kon bekijken.

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20