Google stelt wereldwijd vaccinatie voor personeel verplicht om terug te keren naar kantoor

In een poging om zijn werknemers een zo veilig mogelijke werkomgeving te bieden, heeft Google aangekondigd dat vaccinatie binnenkort verplicht zal worden om toegang te krijgen tot zijn gebouwen.

Sinds maart 2020 werken Google-medewerkers voornamelijk thuis. Het bedrijf wil zijn werknemers niet in gevaar brengen. Naarmate de coronapandemie in kracht afneemt, wil het bedrijf van kantoorwerk echter weer stilaan de norm maken. Na de terugkeer naar de werkvloer verschillende keer te hebben uitgesteld, mikte Google eerder op september.

Maar woensdag heeft Google besloten om de volledige heropening van zijn kantoren opnieuw uit te stellen, tot midden oktober (de 18de, om precies te zijn). De belangrijkste reden: de angst veroorzaakt door de Delta-variant van het coronavirus.

“Deze verlenging geeft ons de tijd om weer aan het werk te gaan en tegelijkertijd flexibiliteit te bieden aan degenen die dat nodig hebben”, legde Sundar Pichai, de CEO van het bedrijf, uit.

Verplichte vaccinatie, op een paar uitzonderingen na

In de e-mail werden de 130.000 werknemers van Google in meer dan 40 landen ook meegedeeld dat hun terugkeer op kantoor gepaard zou gaan met verplichte inentingen. Hetzelfde geldt voor externe bezoekers.

De vaccinatieplicht zal worden afgestemd op de wetten en regelgevende instanties van elk land, benadrukt Pichai. Bovendien zullen uitzonderingen worden gemaakt om medische en andere “vertrouwelijke” redenen.

Het besluit van Google zou een sneeuwbaleffect kunnen hebben, merkt het persbureau AP op. Zowel wat betreft het uitstellen van de datum van de terugkeer naar de werkvloer als de vaccinatieplicht. In maart 2020 had het bedrijf zijn werknemers nog aanbevolen om te telewerken, nog voordat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) Covid-19 uitgeroepen had tot een pandemie. Naast Google hadden ook andere grote bedrijven toen het voortouw genomen, waarna een groot aantal andere firma’s hun voorbeeld volgden. 

(tb) (lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20