Google investeert dit jaar een fortuin in datacenters en kantoorruimte

Google wil dit jaar 7 miljard dollar (5,87 miljard euro) uitgeven aan kantoorruimte en datacenters in de Verenigde Staten.

Het bedrijf zegt dat het geld naar de uitbreiding van kantoren en datacenters in 19 staten zal gaan. Google hoopt daarmee 10.000 full-time banen te creëren. 1 miljard dollar zou specifiek naar de staat Californië gaan.

Als onderdeel van de uitbreidingen zou het bedrijf duizenden nieuwe functies toevoegen in zijn kantoren in Atlanta, Washington D.C., Chicago en New York.

Diverse gemeenschappen

‘Samen werken en een gemeenschap opbouwen is de kern van Google’s cultuur, en zal een belangrijk onderdeel van onze toekomst blijven’, zei CEO Sundar Pichai donderdag in een blogpost.

‘Daarom blijven we aanzienlijke investeringen doen in onze kantoren in het hele land, evenals in onze thuisstaat Californië, waar we dit jaar meer dan 1 miljard dollar zullen investeren.’

‘Dit zal helpen om meer banen en investeringen naar diverse gemeenschappen te brengen als onderdeel van onze eerder aangekondigde beloften over raciale gelijkheid’, verklaarde Pichai. Hij voegde ook nog toe dat 2020 zijn beste jaar ooit was voor het inhuren van zwarte en Latino Google-werknemers in de VS.

Alphabet

Het bedrijf is van plan om vanaf dit najaar werknemers naar zijn kantoren te sturen. Pichai zei eerder dat Google geen permanent plan voor werken op afstand zou invoeren, maar verwachtte dat de meeste werknemers vanaf september drie dagen per week op toegewezen kantoren zouden verschijnen.

Moederbedrijf Alphabet heeft zijn vastgoeduitgaven vorig jaar gepauzeerd in de nasleep van de coronapandemie. Het was Google’s allereerste omzetdaling op jaarbasis in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De datacenteruitbreidingen komen op een moment dat het Google zijn cloudactiviteiten agressief uitbreidt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20