Google gaat mogelijk software voor cockpit Porsche leveren

De Duitse autobouwer Porsche overweegt een volledige integratie van applicaties van het technologiebedrijf Google in zijn autocockpit. Dat hebben een aantal waarnemers bevestigd. De samenwerking zou een belangrijke verschuiving betekenen in de strategie van de Duitse autofabrikant.

De overeenkomst zou klanten van Porsche de toegang bieden tot toepassingen zoals Google Maps of Google Assistent zonder dat de chauffeur van een Android-telefoon gebruik hoeft te maken.

Waarom is dit belangrijk?

Technologiebedrijven bieden een brede waaier software voor autobestuurders aan. Autobouwers tonen zich echter vaak huiverig om een samenwerking met de technologiesector op te zetten. De leveranciers van de software zouden hierdoor immers toegang krijgen tot allerhande persoonlijke en technologische informatie die de constructeurs liever onder eigen controle houden.

Externe partner: In oktober vorig jaar al gaf Lutz Meschke, financieel directeur van Porsche, aan dat de Duitse autobouwer met verschillende leveranciers van software gesprekken voerde voor de lancering van een samenwerking.

  • Daarbij maakte Meschke gewag van een mogelijke collaboratie met bedrijven zoals Google en Apple, maar ook met Chinese leveranciers zoals Baidu, Tencent en Alibaba.
  • Eerder was de ontwikkeling van de technologie toevertrouwd aan Cariad, de eigen software-divisie van
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20