Geld lenen zonder BKR, is dat mogelijk?

Je hebt enkele openstaande schulden waardoor het niet makkelijk is om een nieuwe lening aan te gaan. Dat komt onder andere door het BKR. Zou het niet handig zijn als je kan lenen zonder het BKR?

Het BKR is het Bureau Krediet Registratie. Hier moeten kredietverstrekkers elke lening melden. Het systeem wordt ook gebruikt wanneer een nieuw krediet wordt aangevraagd. Door het systeem te raadplegen, krijgen de kredietverstrekkers een beter inzicht in de financiële situatie van de klant. Het BKR zal hen helpen om te beslissen of ze al dan niet een lening willen verstrekken aan de ontlener. Als je in België wil lenen bij een reguliere bank, zal het BKR een belangrijke rol spelen. Indien je geen (langlopende) schulden hebt openstaan, kan je zorgeloos lenen. Toch zijn er veel mensen die willen lenen ondanks het feit dat ze schulden hebben. In dat geval zal het besluit van de BKR nadelig zijn voor de kredietnemer.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Bij het BKR wordt er gebruikgemaakt van verschillende coderingen. Hoe hoger de codering, hoe lager de kans dat je een lening kan aangaan bij een reguliere bank. Een hoge codering kan je krijgen door een groot aantal schulden te hebben. Om dat te omzeilen, kan je beter een lening afsluiten zonder BKR. Doorgaans is deze optie duurder dan lenen met BKR.

Verder kan je codering van het BKR enkel verdwijnen bij het aflossen van je openstaande schulden. Als je reeds schulden hebt, doe je er goed aan om die zo snel mogelijk af te lossen. Zo kan je ervoor zorgen dat je BKR niet te hoog oploopt. 

Een grote som geld lenen zonder kredietcheck

Indien je wil lenen maar een BKR-codering hebt, kan je best lenen bij een alternatieve aanbieder. Hier moet je rekening houden met enkele zaken. Zo zal een lening bij een alternatieve verstrekker extra kosten met zich meebrengen. Verder gaan de verstrekkers na of je in staat bent om het geleende bedrag tijdig terug te betalen. Lenen bij een alternatieve aanbieder garandeert dus niet dat je een lening zal krijgen.  

Een kleine som geld lenen zonder kredietcheck

Als je een kleine som geld wil lenen zonder onderworpen te worden aan het BKR, kan je het best een minilening aangaan. Een minilening is een lening voor een bedrag van een honderdtal euro’s en met een korte terugbetalingstermijn. Bij een minilening is het mogelijk om een lening aan te gaan zonder kredietcheck. Let op: niet alle aanbieders van minileningen werken zonder BKR.

Je kan dus geld lenen zonder BKR, maar let op voor de nadelen die hieraan verbonden zijn. Bij het lenen van een grote som geld ga je best langs bij een alternatieve kredietverstrekker. Voor een kleine som geld kies je beter voor een minilening.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20